MEZHEPÇİLİĞİN BAŞIMIZA GEÇİRDİĞİ ÇUVAL KÜRESEL TERÖR ŞEBEKESİ!



MEZHEPÇİLİĞİN BAŞIMIZA GEÇİRDİĞİ ÇUVAL
KÜRESEL TERÖR ŞEBEKESİ!

 Atilla Morçol/Konya;14.06.2014
Taliban,el Kaide,Bokoharam,IŞİD;terör,katliam,baskı ve zorbalık ideolojisinin itici çehresi.Halklara Rablik ve İlahlık denemesi.

IŞİD ‘in son askeri atağı tüm askeri stratejileri,teknik ve anlayışı yerle bir etmiş durumda.Kimse bu duruma ikna edici bir açıklama getirmiyor.İŞID Şii Milislerle baş edemezken ve daha geçen aylarda Merkezi Hükümetin saldırılarına güç bela karşı dururken;bir ay içinde ne oldu da Irak’ın Hava ve kara gücüne rağmen Ninova/Musul,Anbar/Felluce,Ramadi’yi istila edercesinde giriyor ve tüm Merkezi Irak Hükümetinin askeri güçlerini teslim alabiliyor?
Her ne kadar Ninova ve Anbar Bölgelerinde Sünni nüfus çoğunlukta olsa da IŞİD ‘ın bu denli hızlı bir şekilde istilasını ve Irak Ordusunun böylesi bir güç karşısında tarumar olmasını açıklamaya yetmemektedir.
Buna benzer bir olayı yıllar önce Afganistan’da gözlemledik. 1989 Yılında SSCB Afganistandan çekilinde Mücahit Gruplar arası çatışmalar 7 yıl sürdü.Adeta biri birlerini  insan ve mühimmat kaynağı olarak bitirdiler. Bu iç savaşta rahmetli Ahmet Şah Mesut,elini  kana bulaştırmaktan korudu ve Güçlerini muhafaza edebildi. Hikmetyar,Rabbani ve diğer “Mücahid “ gruplar büyük oranda güç kaybettiler. Peşavarde Peştun ağırlıklı Medreslerde okuyan Talebeler/Taliban bu iç savaş sürecinde örgütlendi.Amerika,Suud ve Pakistan istihbaratı tarafından eğitildi,silah, mühimmat ve istihbarat desteği ile Taliban Afganistana girdi ve hızlı bir harekatla önüne gelen “Mücahit” gruplarını silip süpürdü.Ve 1996 Yılında Taliban Rejimi kuruldu.
IŞİD’in bu son hamlesi dış testek;askeri ve lojistik bir destek olmadan açıklanabilecek bir Operasyon değildir. Bağdat Hükümetinin ABD menşeili,uçak,helikopter,tank gücüne ne oldu?Askeri Garnizonlar bir anda nasıl teslim oldu?Saatle ve günler geçmesine rağmen Maliki Hükümeti nasıl olurda helikopter ve Uçak Kullanmaz/Kullanamaz!?
Bunun tek bir açıklaması var;Abd menşeli uçak,tank ve helikopterleri,radar sistemlerini çalıştıramadılar yani elektronik kilitlenme ile Merkezi Hükümet IŞİD karşısında felç yaşadı.IŞID  güçleri de kamyonetlerin sırtındaki uçaksavar silahından oluşan motorize birlikleri ile rahat rahat Musul’u ele geçirdi,Ninova ve Anbar’daki Azerilerden oluşan Bağdat Hükümeti birliklerini esir aldı.
Amerikan yönetimi böylece hem Bağdat Rejimine hem de Kuzey Irak Barzani Yönetimine gözdağı verdi. Tabii ki bu arada Türkiye’ye de Başkonsolosluk üzerinden sopa gösterilmiş oldu.Yani  bir taraftan Irak yeniden “Dizayn” edilecek,diğer taraftan mümkünse Erdoğan’sız bir Türkiye gerçekleştirilecek.
Ancak, IŞİD ve arkasındaki Sünni güç Amerikan desteği ile ancak şu andaki mevzilerini koruyabilir ve bu bölgede Devlet olabilir.Ama buna ne İran nede Türkiye izin vermez/veremez. Mezhepçi terörist bir sapkınlığın egemen olduğu bir yapı;İran ve Türkiye’yi zorunlu olarak bir araya getirir ve birlikte çözüm aramaya sevk eder.
Irak ve Suriye de 2001 den bu yana çatışmalarla oluşturulan Şii/Alevi –Sünni  fay hattı, tabiidir ki Türkiye’de de Alevi-Sünni ayrımını tetikleyecektir.Bu açıdan Türkiye,Irak,Suriye ve İran heftedir.Suriye bertaraf edilmiştir,Irak oltadaki canlı yemdir.Türkiye ve İran  sazan  gibi mi davranacak,tuzağı görüp işbirliğimi yapacak önümüzdeki süreçte anlayacağız.
 Bakalım mezhepçilik mi galip gelecek ve bu bölge mezhep savaşları ile kendi kendini tüketecek,Yoksa akli selim mi galip gelip şeytani güçlerin planlarını bozacak hep birlikte göreceğiz.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bangladeş Dosyası