Taliban/el Kaide/neo Selefi Terörü


                 İnsanı öldürmek kainatı öldürmektir. Bir bomba ile 50-100 kişi camide, mersiyede, zikir halinde katlediliyor, hemde din adına, bakıyorum müslümanlar,islami siteler, basın yayın; bu KAATİLLERİ, ne ifşa ediyor nede lanetliyor! Haberciliğin bile temel ilkeleri göz ardı edilerek Katillerin bu  çirkin ve necis eylemlerinin faturası tüm islam ve müslümanlara mal ediliyor adeta. Kattiller bu cinayetilerini her defasında üslendiği halde ne hikmetse “kim” sorusu İslami haber sitelerinde,basın yayın kuruluşlarında  cevapsız kalıyor. Son Sufi Camisi  bombalandığında ağız birliği edilerek  “sünni cami” ibaresi kullanılarak  adeta bilerek yada bilmiyerek adres saptırması yapılmıştır. Olacak iş değil! amerika katlettiğinde vaveylayı koparanlar; kullanılan silahların  markasına kadar hebercilik klasiği sunanlar; Taliban/El Kaide/ Cihadçı(!) Maceraperest gruplar katlettiğinde suspus oluyorlar! Çifte standardın bukadarına da pes doğrusu! ‘Zalime meyletme ‘ bundan başka hangi anlama gelir!?  Bumu şahitlik!Bumu Haktan yana olmak! Tam bir Abbasi Nifakı İkiyüzlülüğü! Kıtal/Cihat ortamında bile İslamın ilkesi; saldırmadıkça saldırmamak,misliyle mukabelede bulunmak,aşırı gitmemek, kadınları,çocukları,yaşlıları,eli silah tutmayanları öldürmemek, esirlere eziyet etmemek iken; Camilerde,mescidlerde, kiliselerde  masum insanları toplu toplu katletmek,katline sebeb olmak; ebedi azabı müstehak kılan çirkin eylemlerdir. Ve bu fahşayı yöntem olarak kullanan fasık ve facirler  İslamdan ve  Mü’minlerden uzaktır. Kalbleri ve niyetleri ancak Allah bilir. Biz amellere ve fiillere bakarız. Bu fısk ve fücuru hoyratça ve bir yöntem olarak benimsemiş kimseler,örgütler; müslüman ve mü’min olamaz.

025 Furkan 68- “Allah ile beraber bir İlah'a dua etmezler. Allah'ın haram kıldığı Can’ı Haqsız yere öldürmezler ve Zina etmezler. Bunları yapan Ağır Ceza ile karşılaşır.025.69- Qıyamet Günü, Azab ona katlanır ve aşağılanmış olarak içinde Temelli kalır.”

               Yani Allah'ın haram kıldığı masum canı haksızca öldürmek; şirk ve zina ile ayni kategoride değerlendiriliyor ve bunu işleyenlerin azabının katlanmış olduğu ve temelli azab içinde kalacağı tehditle buyuruluyor.

‎006 Enam 151- “De ki: "Gelin Size Rabb'inizin neleri Haram kıldığını okuyayım: O'na hiçbir Şey’i ortak koşmayın, Anne Baba’ya İyilik edin, Yoksulluk’tan Dolayı Çocuklarınız’ı öldürmeyin. Sizin de, Onların da Rızıqları’nı Biz vermekteyiz. F...uhuş’un Açığını da Gizli olanı’na da yaklaşmayın. Hakka dayalı olma dışında, Allah'ın Haram kıldığı kimseyi öldürmeyin. İşte bunlarla Size Tawsiye etti, umulur ki Aqıl erdirirsiniz.
006.152- "Yetim’in Malı’na O Ergirlik Çağı’na erişinceye kadar o en güzel dışında yaklaşmayın. Ölçü’yü ve Tartı’yı Doğru olarak yapın. Hiçbir Nefs’e Gücü’nün kaldırabileceği dışında birşey yüklemeyin. Söylediğiniz zaman yakınınız dahi olsa Adil olun. Allah'ın Ahdi’ne de Wefa gösteirin. İşte bunlarla Size tawsiye etti. Umulur ki Öğüt alırsınız."006.153- Bu, Benim Dosdoğru olan Yolum’dur. Şu halde O’na uyun. Sizi O'nun Yolu’ndan ayıracak Yollar’a uymayın. Bununla Size Tawsiye etti, umulur ki İttiqa edersiniz.”
             Masum cana kıyan bu mutaassıb Hariici zihniyet Kur'an'da haber verilen Ademin Oğullarının Kıssasını hiçmi duymamışlar!? Kabil olmaya ne kadarda hevesliler böyle!  Habil gibi davranmak nasıl olurda zihinlerinden bile geçmez bu günahkarların!? Maide Süresindeki bu haber; "
Maide/27-“Onlar’a Âdem'in İki Oğlu’nun gerçek olan Haberi’ni oku. Onlar yaklaştıracak birer Qurban sunmuşlardı. Onlar’dan birinin ki qabul edilmiş, diğerinin ki qabul edilmemişti. Demişti ki "Seni  elbette öldüreceğim.” Allah ancak Muttaqiler’den qabul eder.”
005.28-"Eğer Sen Beni öldürmek için Eli’ni Bana uzatacak olursan, Ben Elim’i Sana uzatacak değilim. Çünkü Ben Alemler’in Rabb'i olan Allah'tan korkarım,
005.29-Elbette Senin kendi Günahı’nı ve benim Günahım’ı yüklenmeni, böylelikle Ateş'in Ashabı’ndan olmanı isterim. Zulmedenler’in Cezası budur.
005.30-Sonra Nefs’i O'na Kardeşi’ni öldürtmeyi kolaylaştırdı. Böylece O'nu öldürdü. Böylece Husran’a uğrayanlar’dan oldu." sanki bu  kardeş katilleri için zikredilmiş! Habilin cevabındaki İMAN, asalet, taqva, överi, teslimiyyet velhasıl Adem'in Varisi olmak yani el İnsan olmak; nasıl olurda anlaşılamaz!?
             Sufidir, Şii dir, cihaddır, gayrimüslimdir  diye camileri,mescidleri, sivil halkı  havaya uçur; çocuk,kadın yaşlı ihtiyar demeden katlet! Hemde Allah adına! Bundan daha büyük bir zulüm,fısk, fücur ve cehalet olabilirmi?. Şeytanın adımlarını takip eden fasık ve facirler güruhu ile HİÇBİR BAĞIMIZIN olmadığı, olamayacağı tüm Muvahhid Mü’minler trafından deklare edilmedikçe ve bunlardan teberri edildiği açıklanmadıkça; bu fasık ve facirlerin işledikleri zulümden, üzerimize necaset sıçrayarak kirlenmemizi önleyemeyiz. Bunları sıratı mustakıyme döndürmede üzerimize düşen  uyarıyı yapmamış olacağımız gibi, İnsanlığa EMİNLİK ve  GÜVENLİK  namına hiçbir değer gösteremiyerek, Aziz İslamı temsilden düşeceğimiz kaçınılmaz olacaktır.

            Ey Mü'minler! Zalime meyletmeyin ki Ateş size dokunmasın!

Yorumlar

  1. Neo Selefizmin yöntemidir bu! Ya masum insanları havaya uçurmaktır
    işleri yada tekfir aletiyle Muvahhidlerin masumiyetlerini çiğnemektir ahlakları. Çeçenya'da biribirlerini tekfir edip öldürmedilermi? Allah sıratı mustekıme iletsin! Ne kada...r ...öğünsen yeridir Ya Birisi! Çok kazandın maaşallah! Adam olmak aklına her geleni ortaya saçmak değildir. Söz gümüşse sukut altındır. Mahluk bilmesede Halık'ın bildiğini, her hikmet ve erdem sahibi olan bilir. Aklına ve nefsine tapanları atladın bu arada. Vahiyle inşaa olmamış dünya görüşünün tezahürü bu tartışmanın nesnesi. "Aman kardeşliğimize bir zarar vermesin!" Hassasiyetine dikkat! Allah'ın birleştirdiğini (Kardeş kılmayı) ayrıştırmanın büyük bir zulüm olduğunu herkes bilir. Vahiyle inşa olmuş bir zihin; şirk olan bu "sloganı" yazmaz! Bunun savunulacak bir yanı yok.'Birisi' bu konuda doğru söylüyor. Ama hizipçilik penceresinden bakabiliyor ancak! Dili kul olmuş bir dil değil, adeta Rab olmuş bir dil. Ne yazıkki Cübbeli gibi düşünen ve konuşan 'Birisi' kul gibi değil haşa sahte İlahlar gibi kibirle "bu gitti, şu kaldı, bu böyledir, şu şöyledir,doğru budur, yanlış şudur!" buyruklar savuruyor.Adeta Rablik tasladığının farkında değil. Selefizm tamda budur zaten:'TAnrının' yeryüzündeki gölgesi olmak! Selefizmin Ruhbanlarının Zalim sultanlar için beğendikleri Ünvan nede olsa boşta kaldı ya kendi anlayışlarına giydirdiler onu. Neo selefizmin dayanılmaz hafifliği. Analitik akıldan yoksunluk şablonculuğu zorunlu kılıyor yani. Gerçi bu sadece selefizmin sorunu değil ya neyse! Çok bilmişliğin altında koca bir cahillik yatarmış! 6 Gün Savaşlarında ne Hızbullah vardı yeryüzünde ne de İİC! Ama Ürdün,Mısır, S.Arabistan Selefizmin iktidarda olduğu arap rejimleriydi ve daha uçaklarını bile havalandıramadan baskını yediler ve bir daha da kuyruklarını İsraile karşı dik tutamadılar. Irakta, Çeçenyada, Afgan ve Pakistanda Neo Selefizmin masum insanları; çocukları,kadınları, yaşlıları hunharca havaya uçurduğunu bilmeyen yok. Bu menfur eylemleri yapanlar,yaptıranlar, destek verenler ve tasvib edenler ebediyyen cehennemlik olduğuna itirazın varmı ey Birisi!? (Bkz. 6/151,152,153- 25/68,69 - 5/27-30) Irak'ta amerikalıların katlettiğinin iki katını senin Selefizm yoldaşlarının katlettiğini çok iyi biliyorsun! Ebediyyen cehennemlik olan canileri övmen bile senin için büyük akidevi tehlikedir. Fazlasına dilim varmıyor buna memur da değilim senin gibi! Hangi Cihat'tan bahsediyorsun sen!? Kusura bakma 'Birisi' ama maalesef durum bu!
    'Tağutla' ilgili olarak: Kişi şirkten ve büyük günahlardan korunacak ciddiyet ve adamlığa sahipse Fravunun Sarayında bile bulunması Onun imanına bir halel getirmediği Vahiyle sabittir. Hoş Sarayın içinde memur olmakla teba olmak arasında bir farkta yok ya. Dediğimiz gibi Nefsini şirkten ve tuğyandan koruyabilmektir önemli olan. Selam ile.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Boşuna dememişler aptal dostun olacağına akıllı düşmanın olsun diye! Güya Hızbullah'ın propagandasını yapacaktı F.R. Sanki Nasrallah'ın propagandaya ihtiyacı varmışcasına. Vahdet diyenlerin öncelikle Bu propaganda kültürünü terk etmesi gerekir. Ne hamaneyin ne Nasrallah'ın boş, gereksiz ve saçma propagandalara ihtiyacı yok arkadaşlar! anlayın artık. Bunun Sizede bir faydası yok.Lehvelhadis yani!Tartışmaya sebep sözün(!) güpegündüz ve aşikarane şekilde ŞİRK olduğu ortada iken ve halen bu çirkin fiil orada dururken bu yorumu yapmak acaba sorumluluk getirirmi diye düşünürken şu olup bitenlere bakınız. Müslümanların birliği Allah'ın kudred elindedir. Herkes kendini düzeltirse ki oda Vahiyle (Kur'an ile) Vahyi ahlakla mümkündür ve Sahih Sünnet'te buna destektir; Allah'ın vahdet konusundaki yardımını o zaman bekleyiniz. Vahdet ancak Kur'ana davet ile sağlanabilir. Biz Rasulullah'ı ve tüm peygamberleri bile Kur'anla tanımışken! Birisi belliki anti şii. Neo Selefizm ideolojisine sahip. Ama müslüman!Tüm yorumları boyunca gösterdiği Psikolojik ruh hali ve tekfir ihtirası;Çeçenyada,Afganistan ve pakistanda, mısırda,ırakta, İranda masum insanları (Kadınları,çocuklarıo,ihtiyarları) şiidir diye, sofidir diye, hristiyandır diye nasıl, hangi vicdanla, Allah'a karşı hangi cesaretle yada inançsızlıkla havaya uçuduklarını pek açık seçik ele veriyor. Çeçenyada biribirlerini tekfir ederek kanlarını dökenler, şiileri haydi haydi katlederler!Nitekim Irakta mısırda Kiliseleri havaya urup masum kanı döken bunlar, Pakistanda, Afganistanda, Yemende, şiileri çoluk çocuk katledenler bunlar. Dikkat ederseniz Cuma 12,59 daki yorumunun tek bir cümlesine bile cevap verememiştir Biri! neo Selefizm aslında ehli Sünnettende çıkmış bir taifedir. Mezheplerinin kurucusu eski Cia işbirlikçisi Usame bin Ladin dir. Neo Selefizmin Şii ve amerika düşmanlığından beslendiği ve tıpkı galatı Şia gibi şirk bataklığında debelendiği aşikardır. Birisinin 48 maddelik alıntılarından Ben uzağım! Çoğunlukla bahsettiği şeyler şirk ve küfürdür. Ama kendisini unutuyor Birisi! Hiç hata yaptığını aklının ucuna getirmeyen ve bu nedenle Tevbeyi hiç düşünmeyen İblisi nedense hep görmezden geliyor. Hele Yezid konusundaki tavrı ise tam bir komedi. Her şeye fetva veren birisi Yezid konusunda "Yezidi bilmem ama.." diyerek "zalim" bile diyemiyor. Ondan sonra da tevella ve teberrada dan dem vuruyor. Zavallı Birisi! Şiilerin hatalarını pek güzel araştırmışsın ve döktürmüşsün! Akın'ın Safevi Şiası dediği kesim için çoğunluklada doğrudur dediklerin!Ama ya kendin Birisi! Hala Yezidle ünsiyet bağını koparamamışsın! Birazda burdan geliyor Şii düşmanlığın! Rabbimiz hepimizi bağışlasın! Hepinizi Kur'ana/Vahye Davet ediyorum!Onunla tesfiye ve teskiye oluruz,Kalpler Allah'ın Zikri olan Kuranla yatışır ve onunla kardeşler olunur. Vahdet endişesi olan Vahye davet etsin!
    003.103-"Allah'ın İpi’ne hepiniz Sımsıkı yapışın. Dağılıp ayrılmayın. Ve Allah'ın Sizin üzerinizdeki Ni’meti’ni hatırlayın. Hani Siz Düşmanlar idiniz. O, Qalpleriniz’in arasını uzlaştırdı. Ve Siz O'nun Ni’meti’yle Kardeşler olarak sabahlardınız. Yine Siz, tam bir Ateş Çukuru’nun kıyısındayken, oradan Sizi kurtardı. Umulur ki Hidayet’e erersiniz diye Allah, Size Ayetleri’ni işte böyle açıklar." Hepinize Selam Olsun!

    YanıtlaSil
  4. Gelelim Hasbihale!
    Bu yaptığımız hasbihal değildi.Hoş olmayan bir cedelleşme! Birisine kendi dili ve üslubuyla cevap vermeye çalıştık belki şifa olur diye! Bu Kardeşimizin dilinin ve üslubunun ne kadar kışkırtıcı ve muhataplarını ötekileştir......mek için, kırk dereden su getirme pahasına da olsa adeta şehvet duyduğu ortada. Bizi de maalesef yoldan çıkardı!!! Lakin misliyle bile mukabelede bulunmamaya azami hassasiyet gösterildi tarafımdan. Bilgisizlikte bir fitnedir kişi için çok bilmişlikte! Vahiy ahlak edinildiğinde değer katar kişiye, aksi durumda kitap yüklü merkebe döner bilgili kişi. Hikmetsiz ilim kılıca dönüşür. Rahmet, merhamet ve sevgi dininin; Haricilerle başlayıp Selefilerle devam eden ve neo Selefizm (Taliban ve el Kayde İdeolojisi) elinde çirkin bir cinayet aletine dönüştüğünü hep görüyoruz. "Saddamcıda olduk" diyorsun ammma Selefilerin Saddam sevdası bilinmeyen bir şey değilki? Saddam için “ Ümmete kan banyosu” yaptırdığını söylüyorsun amai; el kaide militanları ile Saddam Rejiminin artıkları Muhafız Alayları subaylarıyla işbirliği içinde terörist eylemlerle Irakta iç savaş başlatma amaçlı eylemlerini nasıl “Cihad” olarak nitelendirirsin akıl alır gibi değil!Bu çelişki değilmi sonra!? Yine Neo Selefizmin Beyinleri Ü.Bin Laden, Molla Ömer Rejimi, ümmete asit banyosu yaptıran Saddamla dayanışma içinde değillermiydi!? Selefizmin sembol isimlerinden Said Havva (Allah taksiratını affetsin) İran Irak savaşında Saddam Rejiminin tahsis ettiği bir Radyo aracılığı ile İslami İran’a karşı nasıl psikolojik savaş yürüttüğünü bilmeyen varmıdır? İşte bu kafa/zihin ayni o kafa/zihindir. Birisi’nin Said Havva’nın yanında bilgi olarak esamesi bile okunmaz! Her ikisinin kin, garaz ve tahassupları Havva’yı da Birisi’nide böyle çirkin bir söyleme mahkum etmiştir. Allah affetsin ve doğru yola iletsin! Kuran bize Rasulullah’ı örnek gösterirken, Rahmet Peygamberinin bildiği münafıklara bile “sen münafıksın çık git” demediği, dedirtmediği ortada iken ve Kalplerde olanı ancak Allah bilebilirken insanların hatalı sözlerinden, amellerinden, inanışlarından dolayı hangi yetkiyle ve nasıl bir cesaretle isim vererek; “Falancı, filancı, şu, bu şirktedir, kafirdir sizde ona uyuyorsunuz sizde kafirsiniz” diyebilir. Bu ne istikbar, bu ne tuğyan böyle!? “Kalplerde olanı bilen ancak Allah tır” ! Kalbindeki iman yüzlerindeki nurdan ve işaretten belli olan muvahhit mü’minlere küfür ve şirk isnat etmek; Allah’ın yetki ve ilmine ortaklık iddiası değilmidir?! Evet öyledir! Bu yüzden “tekfir”in kişiyi küfre düşürmesi buradan gelir. Bak güzel kardeşim! Sana ve senin düşüncende olan gençlere bu nasihatı babalarınız bile yapmaz! Sırf bir zulme gönlüm Razı olmadığı için sağlığımı da riske ederek bunları söylüyorum. Allah’ın uluhiyyeti ve ubudiyyetine ortak, şerik anlamı taşıyan bu ‘slogan’ küfürdür, şirktir. Ancak bu kardeşimizde bunu bilmeden ve iyiniyetli olarak söylemişse/yazmışsa inşaallah mazur görülür diyoruz. Biz Allah’ın savcıları ve hakimleri değiliz! Kalplerin içindekini haşa görüyor değiliz! Sinelerdekini bilen ve Hesap görücü Allah’tır. Biz ilimle ve hikmetle uyarır, davet ederiz ancak. Ümmet’in birliği konusunda endişe ve hassasiyeti olanlara da diyeceğim o dur ki; Vahdet diyenler ne şiiliğe davet ederler nede sünniliğe! Propaganda ile de Vahdet gerçekleşmez. Vahdet endişesi olan; kendini Vahyin inşaasına teslim etsin! Vahdet ancak; Vahyi Ahlak edinenlerce gerçekleşir. Sünni hurafelerinden ve Şii hurafelerinden ancak Vahiyle arınabilir ve korunabiliriz! Sünni ve şii hurafeleriylede Vahdet gerçekleşmez! Vahdet Muvahhidlerin Tevhid akidesinin toplumsal yanıdır. Muvahhidler kendi hiziplerine, meşreplerine değil İslam, Kur’ana Davet ederler! Rahmetli Humeyni’nin yaptığıda budur! Nasrallah’ın yaptığıda budur! İnsanlara kişilerin,hiziplerin, meşreplerin reklamını yaparak tebliğ ettim diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Kimse Nasrallah’ı ve benzer Şahsiyetler üzerinden kendi reklamını da yapmasın! Bu ayıbtır ve istismardır. Bunun da görülmesi gerekir diye düşünüyorum! Selam Ibadurrahmanlar üzerine olsun!

    YanıtlaSil
  5. Gelelim Hasbihale!
    Bu yaptığımız hasbihal değildi.Hoş olmayan bir cedelleşme! Birisine kendi dili ve üslubuyla cevap vermeye çalıştık belki şifa olur diye! Bu Kardeşimizin dilinin ve üslubunun ne kadar kışkırtıcı ve muhataplarını ötekileştir......mek için, kırk dereden su getirme pahasına da olsa adeta şehvet duyduğu ortada. Bizi de maalesef yoldan çıkardı!!! Lakin misliyle bile mukabelede bulunmamaya azami hassasiyet gösterildi tarafımdan. Bilgisizlikte bir fitnedir kişi için çok bilmişlikte! Vahiy ahlak edinildiğinde değer katar kişiye, aksi durumda kitap yüklü merkebe döner bilgili kişi. Hikmetsiz ilim kılıca dönüşür. Rahmet, merhamet ve sevgi dininin; Haricilerle başlayıp Selefilerle devam eden ve neo Selefizm (Taliban ve el Kayde İdeolojisi) elinde çirkin bir cinayet aletine dönüştüğünü hep görüyoruz. "Saddamcıda olduk" diyorsun ammma Selefilerin Saddam sevdası bilinmeyen bir şey değilki? Saddam için “ Ümmete kan banyosu” yaptırdığını söylüyorsun amai; el kaide militanları ile Saddam Rejiminin artıkları Muhafız Alayları subaylarıyla işbirliği içinde terörist eylemlerle Irakta iç savaş başlatma amaçlı eylemlerini nasıl “Cihad” olarak nitelendirirsin akıl alır gibi değil!Bu çelişki değilmi sonra!? Yine Neo Selefizmin Beyinleri Ü.Bin Laden, Molla Ömer Rejimi, ümmete asit banyosu yaptıran Saddamla dayanışma içinde değillermiydi!? Selefizmin sembol isimlerinden Said Havva (Allah taksiratını affetsin) İran Irak savaşında Saddam Rejiminin tahsis ettiği bir Radyo aracılığı ile İslami İran’a karşı nasıl psikolojik savaş yürüttüğünü bilmeyen varmıdır? İşte bu kafa/zihin ayni o kafa/zihindir. Birisi’nin Said Havva’nın yanında bilgi olarak esamesi bile okunmaz! Her ikisinin kin, garaz ve tahassupları Havva’yı da Birisi’nide böyle çirkin bir söyleme mahkum etmiştir. Allah affetsin ve doğru yola iletsin! Kuran bize Rasulullah’ı örnek gösterirken, Rahmet Peygamberinin bildiği münafıklara bile “sen münafıksın çık git” demediği, dedirtmediği ortada iken ve Kalplerde olanı ancak Allah bilebilirken insanların hatalı sözlerinden, amellerinden, inanışlarından dolayı hangi yetkiyle ve nasıl bir cesaretle isim vererek; “Falancı, filancı, şu, bu şirktedir, kafirdir sizde ona uyuyorsunuz sizde kafirsiniz” diyebilir. Bu ne istikbar, bu ne tuğyan böyle!? “Kalplerde olanı bilen ancak Allah tır” ! Kalbindeki iman yüzlerindeki nurdan ve işaretten belli olan muvahhit mü’minlere küfür ve şirk isnat etmek; Allah’ın yetki ve ilmine ortaklık iddiası değilmidir?! Evet öyledir! Bu yüzden “tekfir”in kişiyi küfre düşürmesi buradan gelir. Bak güzel kardeşim! Sana ve senin düşüncende olan gençlere bu nasihatı babalarınız bile yapmaz! Sırf bir zulme gönlüm Razı olmadığı için sağlığımı da riske ederek bunları söylüyorum. Allah’ın uluhiyyeti ve ubudiyyetine ortak, şerik anlamı taşıyan bu ‘slogan’ küfürdür, şirktir. Ancak bu kardeşimizde bunu bilmeden ve iyiniyetli olarak söylemişse/yazmışsa inşaallah mazur görülür diyoruz. Biz Allah’ın savcıları ve hakimleri değiliz! Kalplerin içindekini haşa görüyor değiliz! Sinelerdekini bilen ve Hesap görücü Allah’tır. Biz ilimle ve hikmetle uyarır, davet ederiz ancak. Ümmet’in birliği konusunda endişe ve hassasiyeti olanlara da diyeceğim o dur ki; Vahdet diyenler ne şiiliğe davet ederler nede sünniliğe! Propaganda ile de Vahdet gerçekleşmez. Vahdet endişesi olan; kendini Vahyin inşaasına teslim etsin! Vahdet ancak; Vahyi Ahlak edinenlerce gerçekleşir. Sünni hurafelerinden ve Şii hurafelerinden ancak Vahiyle arınabilir ve korunabiliriz! Sünni ve şii hurafeleriylede Vahdet gerçekleşmez! Vahdet Muvahhidlerin Tevhid akidesinin toplumsal yanıdır. Muvahhidler kendi hiziplerine, meşreplerine değil İslam, Kur’ana Davet ederler! Rahmetli Humeyni’nin yaptığıda budur! Nasrallah’ın yaptığıda budur! İnsanlara kişilerin,hiziplerin, meşreplerin reklamını yaparak tebliğ ettim diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Kimse Nasrallah’ı ve benzer Şahsiyetler üzerinden kendi reklamını da yapmasın! Bu ayıbtır ve istismardır. Bunun da görülmesi gerekir diye düşünüyorum! Selam Ibadurrahmanlar üzerine olsun!

    YanıtlaSil
  6. Sözde Kafkas Cihad Komutanı olan Umarov'un Moskovadaki Havaalındaki menfur kanlı eylamin emrini verdiğini açıklaması infiallere neden oldu.
    Şeytan la sıratı mustakıyme oturur fahşayı güzel gösterir, marufuda çirkin!. Bazılarıda bu zokayı gösteriş ve nefsaniyetin yardımıyla kolayca yutar! Herkes bilir ki masum (Müslümanlara savaş açmamış,açanları açıktan desteklememiş) insanları öldürmek büyük günahtır.
    025 Furkan 68- “Allah ile beraber bir İlah'a dua etmezler. Allah'ın haram kıldığı Can’ı Haqsız yere öldürmezler ve Zina etmezler. Bunları yapan Ağır Ceza ile karşılaşır.025.69- Qıyamet Günü, Azab ona katlanır ve aşağılanmış olarak içinde Temelli kalır.”
    Ama bir gucak sakalı olan koca koca adamların şu aptalca ve canice eylemlerine bir bakın! İlim ve hikmetten uzak,uzak olduğu kadar aykırı. Kendilerini ebediyyen alçaltılmış ateşe mahkum ediyorlar da nefsaniyet illetinden bu çirkin amellerini hala daha güzel görüyorlar. Allah ıslah etsin! Zalime meyletmeyinki ateş SİZE de dokunmasın! Bu zalimce eylemlerin savunulacak tek bir yönü yoktur. Allah'tan sakınan O'nun dinine teslim olur. Adem'in iki oğlunun hikayesini hatırlatırım.Habil,canına kasteden kardeşine elini bile kaldırmaz! Neden? Neden Rabbimiz bu Kıssayı bize haber verir!? Hayret ediyorum "bu saldırı emrini ben verdim!" nasıl der bu adam!? Birde "inşaallah!" diyor benzer eylemler için! Aklını ve vicdanını yemiş,bu fasık ve facirler gürühundan beri olduğumu ve yaptıkları necis eylemlerin İslam'la hiçbir alakasının olmadığını
    İLAN ediyorum!

    YanıtlaSil
  7. Bombalı eylemleri ilk kullanan Lübnan Mukavemeti olmuştur. Şe’ri Fetvayı Ulemadan almışlardır ve hedef Lübnan’daki abd,israil, Fransız ASKERİ ÜSLERİDİR. Gerek eylemcinin canı ve gerekse Masum bir cana kastetme olasılığı nedeniylede Fetva Makamı bu konuda hep isteksiz davranmıştır. Nitekim Fetva olmayıncada bu tür eylemlerin sayısı üçü beşi geçmez Lübnanda. Daha sonraları bu tür eylemler İşgal altındaki Filistinde görülmeye başlandı. Filistin coğrafyası istisnai bir coğrafyadır. Oradaki işgalciler; çocuklar hariç kadınlar,yaşlılar,ihtiyarlar hepsi HARBİdir. Her işgalcinin varlığı;Filistin Halkının canına kast, malını gaspetme ile eşdeğerdir. Dolayısıyla “şehadet operasyonları” nın Filistinde “özel” bir durumu vardır ki Filistin Ulemasının bileceği bir konudur. Kafkaslardaki durum çok farklıdır. Başından beri “siyasi bir hata” yapılmış ve Devlet olma ihtirası ile hareket edilerek tıpkı Hama ve Humus taki gibi binlerce müslümanın katline neden olunmuştur. Ehli Sünnet Fıkhına göre ne Rusya’ya nede Suriye’ye isyan edip savaş caizdi. Dünyanın dört bir yanından gelmiş guruplar alimsiz,ulemasız bir hareket vasatı oluşturmuşlardır ki bu bile başlı başına bir faciadır. Hiçbir sınır tanımadan; düşmanla, düşmanın savaş anlayışı çerçevesinde çatışmaktadırlar. Bununda İslam’la hiçbir ilgisi yoktur. Hem kendilerine yazık ediyorlar ve hemde Aziz İslamın insanlara ulaşmasına engel oluyorlar. İslamı ve müslümanların eminliklerini,barışcıllığını,merhamet ve yardımseverliğine zarar verip kötü göstererek DAVET in önüne engeller örüyorlar. İslam’da Savaş ARİZİDİR. Barış DAVET için ESASTIR. Dinde zorlama yoktur. Kimseye de kaldıramayacağı yük yüklenmemiştir. Ehli Sünnet ulemasının yenme imkanı görülmeyen düşmanla savaşa tutuşmayı caiz görmediği malumdur. Fasık,facir ve Zalim bir sultana bile alaşağı edilemeyecekse itaat etmenin farziyeti noktasında yine ehli sünnet ulemasının icmaı vardır. Davet dinin esaslarındandır. Devlet dahi DAVET için araçtır. Davet için devlet şart değildir. Davet’in önü kapanırsa önce yapılacak iş HİCRETTİR. Gayri müslimler harp ilan edilmeden onlara harp ilan edilmez. Harbilere karşı bile Rasulullah İslam’a Davet etmeden asla savaşmadı.Hele hele aşırı hiç gitmedi engelledi.Aşırı gidenleri eleştirdi. Bahsedilen “gece baskınları” sahih rivayetler olsa bile istisnai dir, genel geçer bir yöntem değildir. Hele hele kadınların ve çocukların katline,”onlar onlardandır!” dediğini iddia etmek Rasulullaha iftirdır. Kaldıki kadın ve çocukların esir alınması soruluyor öldürülmesi değil.Ali’nin kırk dereden getirdiği mantksa yorumlarla “masum” kanı helal olmaz! “Süfyan derki,zühri dediki” ler, Vahyin önüne geçerse olacağı bu! Bakın Rabbimiz ne buyuruyor;” 025 Furkan 68- “Allah ile beraber bir İlah'a dua etmezler. Allah'ın haram kıldığı Can’ı Haqsız yere öldürmezler ve Zina etmezler. Bunları yapan Ağır Ceza ile karşılaşır.025.69- Qıyamet Günü, Azab ona katlanır ve aşağılanmış olarak içinde Temelli kalır.” Rasulullah’ın Taif Halkını helak teklifini kabul etmemesi, hatta kolu kanadı kırıkken bile beddua dahi etmemesinin hiçmi bir anlamı yok ‘Ali’ ler nezdinde. Biz Vahiy’den bahsediyoruz Ali ise şundan bundan. Vahyin önüne rivayetleri geçiren anlayışın geldiği nokta bu. Bu neo selefi anlayış için hiçbir sınır yoktur. Kendi “silah arkadaşlarını” bile bir anda “tekfir” edip göz açıp kapatıncaya kadar öldürebilir. Sorun budur. Gerisi, belki bir kelebeğin kanadı olabilirmiyiz hüsnü zannı ile burada çenemizi yormaktır.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bangladeş Dosyası