1071 den 2023 Doğru;952 Yıllık Bir Hikayedir Bu!
Mehmet ÖZ
KONYA/06.03.2017

26 Ağustos 1071...
Hilafetin merkezi Bağdat da bir Cuma vakti.Bir Cami'den caddelere,sokaklara taşmış onbinlerce Cemaat.Halife El-Kaim Biemrillah hutbede.Herkes nefesini tutmuş daha doğrusu nefes almayı unutmuş.Gözler,kulaklar,gönüller kilometrelerce uzakta ,büyük bir savaşa hatta ölmeye hazırlanan SELÇUKLU'ların safları arasında.Halife tüm cemaate sesleniyor..
"Ey Müslümanlar,Ey RAHMAN'ın sevgili kulları.Canlarını ALLAH yoluna adayan Kardeşlerimiz,bugün şu saatlerde ALLAH için onun yolunda ölmeye gidiyorlar.DUA edelim kardeşlerim.Türk milletinin bu kader gününde RABBİMİZİN yardımını bu kardeşlerimizden esirgememesi için haydi Dua'lar edelim"
Ve bu isteğe onbinlerce müslüman katılıyor,şerha şerha gözyaşlarını Dualarına ekleyerek Malazgirt meydanına gönderiyordu.
Hıçkırıklar kubbeler de dolanıyor,Amin;Amin sesleri yürek yangınını Malazgirte taşıyordu.Halife hutbesine şöyle devam etti..
"Ya RABBİ bu mübarek Ordu'yu meleklerinle destekle.Niyet ve azmini başarıyla neticelendir.Muhakkak ki SENİN SÖZÜN gerçektir ALLAHIM."
İslam alemindeki tüm Camilerde aynı coşkunluk,aynı heyecan ve aynı yürek.AMİN sesleri Bağdat'dan,Isfahan'dan,Mekke-i Mükerreme'den,Medine-i Tahire'den nefes nefes ALEMLERİN RABBİ'ne ulaşıyor,Oradan da Van gölünün kuzeyinde ki Malazgirt ovasına..
Ve Değerli Dostlar; aynı gün aynı saatler de Malazgirt de beyaz bir at ve atının üzerinde bembeyaz giyinmiş bir adam,SULTAN ALPARSLAN..Cuma namazı henüz kılınmış.Alınlarda secde yerinin serinliği var hala.Alparslan'ın sağ eli havada..VE bütün seslerin üzerinde bir bıçak ve sukut..
"Kardeşlerim şahid olun ki, şu üzerimdeki ak elbise şehid olursam kefenimdir.Ey Kumandanlar,Askerlerim şu an bende sizlerden biriyim.Bugün Burda ALLAH'tan başka Sultan yoktur."
Atından iniyor Sultan,kıbleye doğru dönüyor ve devam ediyor.
"Ey ALLAHIM senin azametin karşısında Secde'ye kapanıyorum."
Ardından bütün ordu Secdede.
Coşmuştu artık 50.000 kişilik İmanlı ordu.200.000 kişilik bizans ordusuna karşı 11.yüzyılın en büyük meydan muharebesini kazanacak,efsanevi bir zaferle ANADOLU İslam olacaktı artık...
*****
29 Mayıs 1453...
"Ya bizans bizi alır,Ya da Biz bizansı.." Böyle diyordu Fatih Sultan Mehmed Han..Karadan ve Denizden görülmemiş bir azimle hucum emrini verdi.Top gürültüleri arasında göklere yükselen Mehter'in sesi,Tekbir sedalarıyla birleşerek,Fatih ve askerlerini PEYGAMBER müjdesi rehberliğin de İstanbul'a bir sel gibi gönderiyordu.
Usta Şair Yahya Kemal bu anı ne güzel tasvir eder..
"Vur pençe-i ALİ deki şemşir aşkına,Gülbangi Asmanı tutan Pir aşkına."
(Ey yiğit asker,ALLAH'ın arslanı olan Hz.Ali'nin elindeki Zülfikar isimli kılıç aşkına vur.Ey kahraman asker o ulvi ve şerefli müjdeye nail olmak adına O Muhterem Nebi nin hatırı için ALLAH aşkına vur.)
"Ey leşker-i Müfettihul Ebvab vur bugün,Feth-i Mübini zamin o tebşir aşkına, Vur devri küfrün üstüne Rekzi Hİlal içün,Gelmiş bu şehsüvari Cihangir aşkına."
(Küfrün kilisesinin üzerine ,İslam'ın Hilalini dikmek için gelmiş şu At üzerinde ki Mücahid Fatih Sultan Muhammed aşkına vur.)
"Düşsün çelengi rum'un,eğilsin ser-i firenk,Vur Türk'ü gönderen yedi takdir aşkına."
(Türk'ü gönderen Yüce ALLAH'ın kudreti aşkına öyle vur ki ,avrupalının başı yeter eğilsin artık.)
"Son savletince Vur/ Vur ki, açılsın bu surlar.Fecr-i hucum içinde ki Tekbir aşkına."
(Haydi Ey Rasulullah s.a.v.'in övdüğü asker,yeri göğü kaplayan tekbirler aşkına,bütün gücünle öyle bir Vur ki ,yıllardır fethedilememiş,Hz.Peygamber'in müjdesini engelleyen şu zalim surlar mukavemet edemesin artık.)
Evet bu muhteşem zaferde de tüm İslam aleminin DUA larından müstefid olduğumuz tarihi bir vakıa dır.Bu Feth-i Mübin'e Orta asya dan Tayy-i mekan ederek Ubeydullah Ahrar Hazretlerinin de iştirak etmiş olduğunu torunu Hace Muhammed Kasım şöyle nakleder.
"Ubeydullah Ahrar hazretleri salı günü aniden atının hazırlanmasını emretti ve atına binip süratle Semerkant dan dışarı çıktı.Bir müddet sonra geri dönmüştü.Talebeleri heyecanla bu ani yolculuğun hikmetini sordular.Şöyle cevap verdi ; (Türk sultanı Muhammed Han benden yardım diledi,bende yardım için gittim.ALLAH'ın izniyle Zafer kazanıldı.)"
*****
Malazgirt,Kosova,Niğbolu,Varna,İstanbul'un Fethi,Çaldıran,Mohaç,Çanakkale,İstiklal harbimiz..Şan ve Şerefle yaşanmış tarihimizde ki zaferlerden sadece birkaçı.
Cennetmekan Mübarek ecdadımız...
Rahmetli Mahmud Esad Coşan Hocaefendi diyor ki; "Kimdir bizim ecdadımız,kimdir Fatih Sultan Muhammed Han,Kimdir nice nice orduları yenen ,Anadolu kıtasını İslam yapan,11 asırlık doğu roma bizans imparatorluğunu yıkan,çağlar açıp çağlar kapatan,tarihe nice şerefli sahifeler ekleyen Zat-ı Muhteremler..Bu muhteşem şahsiyet,bu eşsiz ve emsalsiz insanlar bir başka milletin büyükleri olsaydı ,cihanı hatıraları için velveleye verirlerdi..."
Onlar gerçekten İnsanlığa şeref,surur ve medeniyet bahşeden İslam futuhatının sembolleridir.
Burada Sultan Alparslan ve Fatih Sultan Mehmet Han ile ilgili acizhane hazırladığım programları en azından iftihar vesilemiz dedelerimize birer Fatiha ümidiyle arz ediyorum.
1000 yıldır olduğu gibi bugün yine tüm İslam Aleminin DUA larının bizimle olduğunu biliyorum.ÜMMET'in Ümidi,Duası,gözbebeğidir TÜRKİYE.
SELÇUKLU çok büyük bir Devlet,OSMANLI da öyleydi.Bütün kalbimle inanıyorum ki TÜRKİYE CUMHURİYETİ bizler göremeyeceğiz belki ama Onlardan da çok daha büyük bir DEVLET, dünyanın en büyük devleti olacak.Bunu bizden daha iyi gördükleri için bu kadar saldırıyor ve korkuyorlar.
Herşeyi çanakkale de olduğu gibi en ince ayrıntısına kadar hesaplıyor,planlıyorlar.Unuttukları tek şey ise ALLAH'ın hesabı ve bu Aziz milletin İmanı.
*****
16 nisan 2017
Ve işte Dünya da en büyük Devlet olmamızın ilk esintilerini hissedeceğimiz tarih.
Çemenzarı tatmış bülbüllerin,yine o dallarda,o bağlarda,o tatlı ötüşlerini duyarak,Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu 2023 hedeflerimize ulaşıp, tüm insanlığa huzurun ve barışın yeniden hakim olduğunu görebilmek özlemi ve Dua'sıyla...
Mehmet Öz


Yorumlar

  1. Stainless Steel B-3 - Titanium Rocks
    Stainless Steel omega seamaster titanium B-3. The stainless titanium chainmail steel b-3 is one toaks titanium of the titanium astroneer heaviest pieces in the world. It weighs in at a mere US$9.95 per pound. It's hard to come by and solo titanium razor is

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bangladeş Dosyası