Gladio;Ergenekon/Fetö ve 15 Temmuz Kalkışması.

Atilla Morçol
Konya;18.11.2016

Türkiye’de Nato Ülkeleri ve bir kısım AB ülkelerinde Soğuk Savaş döneminde,devlet  ve özellikle Ordu içinde yasal kurumlar içinde kamufle edilmiş “komünizmle mücadele” amaçlı yasadışı yapılar olmuşmu,olmuş.
İtalya’da Gladio adı verilen Nato menşeili bu yasadışı yapılar 1990 larda tasfiye edilmişmi,edilmiş.
Türkiye’de ki başta Ordu ve Devlet içindeki Ergenekon/Gladio yapısı Susurluk Kazası ile inkâr edilemeyecek şekilde açığa çıktı mı, çıktı.
Susuluk Komisyonu Raporu ile Gladio’nun (Yani Eregenekon) varlığı resmen tescil edildi mi, edildi.
Türkiye’de Askeri vesayet rejimi Cumhuriyetin kuruluşundan beri varmıydı, vardı.1960 Darbesini,12 Mart’ı,12 Eylül’ü,28 Şubat’ı,27 Nisan Muhtırasını 10 yıllık periyotlarla Ordu içindeki Cuntacı Kemalist Yapı gerçekleştirdimi, gerçekleştirdi.
Bu yasa dışı Yapı; Kemalizmi ideoloji olarak benimseyib, tüm topluma dayattımı, dayattı.
Bu sorular; her kesimden, herkesin sadece; “evet” diye cevap vereceği sorulardır.
İttihat ve Terakki iktidarı ile taa Osmanlı’da “Ordu Vesayeti” Padişahları bile esir almış,totaliter bir anlayışla Devleti ve toplumu yöneten ve 150 yıldan daha uzun bir geçmişi olan bir vesayettir.
Bu vesayet, 1952 de Nato’ya girişimizle birlikte Ordu ve Devlet içinde Gladio/Ergenekon gölge yapısı,hızla tüm vesayeti kontrol edecek bir boyuta geldi.Başlangıçta Alman ekolüyle birlikte faşist/Kemalist/Sağcı bir karakterdeydi.Adalet Partisinin liberal/kapitalist/sağ ideolojisine karşılık İnönü’de “ortanın solu” (yani,Aşırı sol yani Komünizm değil) çıkışıyla Askeri Vesayet’in ideolojik rengi Kemalist sola evrildi.
Ergenekon/Gladio’da  “Kemalist sol “ kadronun tasfiyesi öncesini hatırlayın;Başbakan Erdoğan ve C.B Abdullah Gül’ün eşlerinin başörtülü olduğu gerekçesiyle Devlet Protokolünde görünmesine dahi izin vermiyordu bu Vesayetçi Yapı.Ve Cumhuriyet Mitingleri ile Kemalist Sol’un “Ordu Göreve” pankartları ile yürüyüş ve mitinglerini hatırlayın.
İşte Ergenekon ve Balyoz ve benzeri davalarla Ordu içindeki Gladio’nun yani Ergenekon’un Kemalist sol kanadı tasfiye edildi.Bu tasfiye de Abd nin rolü  inkar edilemez bir gerçektir.Yine Amerika’nın desteği ile Onlardan boşalan yeri de  Fetullahçı kanat doldurdu.Emniyet’te zaten fazla bir sorun yoktu.Taa Özal döneminden itibaren Emniyet’te örgütlenme  başarı ile sürdürülmüş, Kadrolaşma tamamlanmıştı. Yargı da ise Anayasa Referandumu ile HSYK ve Yargı içinde egemen olan Kemalist Sol kadrolar tasfiye edilmiş,yerine yine Ordu’da olduğu gibi Fetullahçı hakim ve savcılar getirilmişti. Yargıdaki Parti kapatmaları, Nuh M.Yükselleri,Yekta Güngörleri, Vural Savaşları daha kimler kimler; o Gladio’nun Adamları; Yargıtay Başsavcıları, Anayasa Mahkemesi başkan ve üyeleri,Yargıtay,Danıştay Başkanları, Üyeleri hepsi Kemalist Sol/Alevi kanatın adamlarıydı ve Ülkeyi Müslümanlara zindan etmekle görevliydiler.
Şimdi çıkmışlar masum numarasına yatıyorlar; ben masumum hakim bey! Neymiş efendim, Ergenekon, Balyoz bir Fetö kumpası imiş! Pes yani! Sanki bu Ülke’ de 28 Şubat faşizmi yaşanmamış;imamhatipli kız öğrenciler başörtülü diye şiddete ve baskılara uğramamış, TSK dan namaz kılan,eşi başörtülü diye subaylar, subaylar atılmamış, Üniversitelerden Kamu Kurumlarından başörtülü Müslüman kadınların hukuka aykırı olarak ilişikleri kesilmemiş ve bu hukuksuz baskıları bu Baylar ve ayni zihniyettekiler yapmamış gibi davranıyorlar, gözlerimizin içine bakarak! Ayıptır yahu! Hiç olmazsa bir özür dileyin! Bu Vesayetçi ve Darbeci zevatın 28 Şubattaki rollerini Biz unutmadık. Fetöcü Yargı maalesef mevcut delillerle yetinmedi, yeni deliller üreterek(!)  Yargılamaları sulandırdı. Ve ihtirasları nedeniyle kör kütük sarhoş bir şekilde Erdoğan Milli Kayasına toslayarak son tahlilde tepetakla gidince Ergenekon’un Kemalist Sol kanadı da kurtulmuş oldu.
15 Temmuz Kalkışması;Türkiye Gladio’sunun da sonu oldu.Tüm Devlet Yapısı içinden,Medyadan ve Özel Sektörden,Üniversitelerden temizlendi,temizleniyor.Şu anda Fetö adı altında yapılan tüm temizlik operasyonu İtalya’daki Gladio tasfiyesinin birebir aynısı gibidir.Şu anda Abd  ve Nato’nun tüm bağları,ajanları,adamları ölümcül yara aldı.
Özetle;Türkiye’de Nato kaynaklı bir Derin Devlet Yapılanması 1960 lardan bu yana vardı ve İtalya’dan daha güçlü idi.
Kemalist Sol Gladio (Ki halk arasında  Ergenekon olarak biliniyor) Yine Gladio içindeki Fetullahçılar tarafından tasfiye edildi.Ve Gladio Fetullahçı kanatın hakimiyetine girdi. Ki bu da Fetö olarak bilinmektedir.
Çok şükür ki 15 Temmuz’dan sonra Devlet tüm kurumlarından ve toplumdan Fetö’yü yani Gladio’yı kazıyıp temizlemektedir.
Artık Türkiye’de ne Amerika ne Nato; Operasyon yapacak bir aygıta ve  taşerona sahip değildir.
Türkiye’de olup biten budur.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bangladeş Dosyası