Güne Düşülen Mülahazalar.21.11.2016

Bağımsız ve Bağlantısız Türkiye

Cumhuriyet döneminin değil son 300 Yılın en bağımsız ve istihbarat ve casus sızmalarının asgariye indiği bir dönemi yaşıyor Türkiye.
Amerika ve Nato kaynaklı yapılar tüm Devlet kademelerinden temizlendi. Casuslar deşifre edildi. Müttefiklere (!); “her şeyi biliyoruz” mesajı verildi.
Ve CB Erdoğan resmen değilse bile remiyete yakın bir şekilde Şanghay İşbirliği Örgütü’ne (ŞİO) girme isteğini dillendirdi.Erdoğan haklı olarak ve tüm Kamuoyunun hissiyatına tercüman olarak;”  “Mesele şu; Türkiye bir defa kendini rahat hissetmeli. “ diyerek; Türkiye’nin Nato ve Batı ittifakı içinde hiçte rahat olmadığını dosta ve düşmana ilan etmiş oldu.
Ve Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin Savunma Komitesi üyesi Aleksey Puşkov’dan anında olumlu bir değerlendirme geldi.
Türkiye’nin Şanghay’a üyeliği Nato ve Batı kontrolünden çıkışının tescili anlamına gelecektir.Bu en çok Rusya’nı sevindirecek bir gelişmedir.
Bir destekte Çin’den geldi.Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang, "Türkiye'nin Şangay 5'lisi ile işbirliğini derinleştirme arzusuna büyük önem veriyoruz." Şeklinde olumlu destekte bulundu.
Böyle bir durum açıktır ki,Amerika’nın Karadeniz Stratejisinin çökmesi ve Bölge’deki enerji hatları planına büyük darbe anlamına gelmektedir.
Fakat Türkiye "ne Doğu ne Batı;Bağımsız ve Bağlantısız Türkiye" stratejisi üzerinde çalışmalıdır.

Kürt Halkının Devletin HDP Operasyonu’nu değerlendirmesi
 Andy-Ar araştırma şirketinin 8-13 Kasım tarihinde Güney Doğu’da 16 İlde 5024 denekle ve yüz yüze görüşme yöntemiyle yaptığı çalışmanın sonuçları:
1- HDP milletvekillerinin tutuklanması bir mağduriyet oluşmasına ve dolayısıyla HDP'nin oylarının artmasına neden olur mu? (Hayır artmaz: 62/ Evet oylar artar: 30)
2- HDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması... (Doğru: 58/ Yanlış: 5)
3- HDP'lilerin milletvekilliklerinin düşürülmesi... (Devam etmeli:33/ Düşürülmeli: 20/ Kesinlikle düşürülmeli: 19/ Kesinlikle devam etmeli: 17)
4- HDP'lilerin PKK ile ilişkisi olduğunu ve teröre destek verdiğini düşünüyor musunuz? (Evet: 60/ Hayır: 25)
5- HDP kapatılsın mı? (Evet:25/ Hayır: 65)
6- HDP milletvekillerinin çağrıldıkları halde ifade vermeye gitmemesini nasıl buluyorsunuz? (Yanlış: 78/ Doğru: % 15)
7- HDP milletvekillerinin tutuklanmasını nasıl buluyorsunuz? (Doğru: 50/ Doğru değil: 42)
8- HDP milletvekillerinin Meclis çalışmalarına katılmamasını nasıl buluyorsunuz? (Yanlış:63/ Doğru: 25)
9- HDP milletvekillerinin tutuklanması demokrasi için kayıp mı? (Kayıp değil: 53/ Kayıp: 41)
10- HDP'lilerin tutuklanması konusunda batının tavrını nasıl buluyorsunuz? (Haksız: % 30/ Kesinlikle haksız: % 29/ Haklı: % 17/ Kesinlikle haklı: % 8)

Demokrasi ve Batı

Batılı Ülkeler “Demokrasiyi” kendileri icad(!) ettiler ya bu nedenle sadece kendilerine has bir yönetim şekli olarak görüyorlar.Kendileri dışındaki ülkelerin demokrasiye geçmeleri ya da az da olsa demokrasiye yönelmiş olan ülkelerde demokrasinin tehlikeye girmesi umurlarında değildir.
Amerika ve AB nin;Sisi Diktatörlüğünü daha darbenin yapıldığı gün desteklemeleri ve mali yardımlarda bulunmaları bunu göstermiştir.
15 Temmuz Darbe girişimi ise Abd ve İngiltere destekli,Cıa ve MI5 Operasyonu idi.Başarısız olması nedeniyle Amerika’lı ve AB li müttefiklerimiz(!) sukutu hayale uğradıkları Darbe Girişimi gecesi ve sonrasındaki tepkilerden açıkça anlaşılmıştır.
Gerek Türkiye’de gerekse Mısır ve diğer Ülkelerde Darbecilerin ilk açıklamalarında verdikleri;”Nato’ya,BM,ikili anlaşmalara bağlı kalınacak!” mesajının temelinde;Batı’nın kendileri dışında demokrasi ve insanhakları ihlallerinin umurlarında olmadığının,Darbeciler tarafından çok iyi biliniyor olmasıdır.
Ve Biz de çok iyi biliyoruz ki; Amerika'nın ve yakın stratejik müttefikleri İngiltere,Fransa,Almanya'nın faşist diktatörlükleri hep desteklemiştir ve halen de desteklemektedirler.

İhanetin Böylesi görülmüş şey değil!

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı, CHP’li Umut Oran’ın en azından belli kesimlerde “Panik” yaratacak değerlendirmesi:
“AKP ÜLKEYE CİNNET GEÇİRTİRKEN EKONOMİK KRİZ BAĞIRA BAĞIRA GELİYOR!” diyor.
Ekonomik Kriz olsa bir yerlerine kına yakacak hainler.Bay Oran devamla;
“Dünya Mars’a giderken, yapay zekayı, robotlardan cobota geçişi yaşarken, 3 boyutlu yazıcıyı, endüstri 4,0 ‘ı, dijital dönüşümü konuşurken,AKP hükümeti demokrasiyi katlederek, hukuku mahvederek, ekonomiyi kötü yöneterek, idamı tartışarak, çocuk evliliğini ve tecavüzü savunarak, Türkiye’yi hızla ve istikrarlı bir şekilde Orta Çağa götürüyor ve büyük ekonomik krizin göz göre göre gelmesine adeta davetiye çıkarıyor.”
Boşuna demiyoruz;içerden ve dışardan bağrımıza dayanmış süngüye karşı;Türkiye  Büyük bir Kurtuluş Savaşı veriyor diye!



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bangladeş Dosyası