B İ R H A S B İ H A L /Konya;05.09.2011




Atilla MORÇOL

42 Yıllık Mezalim:Baas İktidarı 
Suriye  baskı ve devlet terörü tüm hızıyla sürüyor. Baas Rejimi artık Suriyeden hicret etmek istiyenleride  sınıra konuşlandırdığı keskin nişancılarla  öldürüyor. Sınırdaki her iki taraftaki köylülerin tanıklığı bu yönde. Baas, Firavunların İsrailoğullarını  kendilerine köle yaptığı   gibi Suriye halkını bırakmak istemiyor. Olaylar tıpkı Kur’an da geçtiği gibi ceryan ediyor. Buna rağmen Baas’ın yanında durmak insan erdemi ile bağdaşmaz. Ama  hırs ve bağnazlık  gözleri kör ediyor. 
Türkiye:Nereden Nereye!? 
Türkiye İsrail’in  daha düne kadar stratejik müttefiklikten iki düşman kampa ayrılması takdir i İlahiden başka bir şeyle izah edilemez. Bu arada sivil toplum kuruluşlarının insiyatifini de yabana atmamak gerek. Rüyada görsek güler geçerdik. İki ülke birbirine o kadar uzak ki bu gün, söz konusu husumet her iki ülkenin havaalanlarında yolcu kontrollerine bile yansımış durumda.  İsrail yaptığı zulmün bedelini en güvenilir dost ve müttefikini kaybetmekle ödüyor. Bunun İşgalci Yahudilere verdiği karamsarlığı ve korkuyu bir düşünün. Artık Türkiye, İsraillilere tatil için bile emin değil. Mazlum ve mağdur Filistin Halkı ise bayram ediyor. Onca sıkıntıdan sonra Allah mükafat olarak onlara Talut gibi bir yardımcı hami gönderdi;Erdoğan! Bu kahraman ADAM  tüm  Arap liderlerinin cesaret edemediği kadar  Filistin Halkına sahip çıkıyor ve İşgalci rejimi tüm platformlarda mahkum ediyor.Daha dün  Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın özel temsilcisi Nebil Şaat, Türkiye'nin takınmış olduğu cesurane tutumun, aynı zamanda Filistin halkına da büyük cesaret verdiğini bildirdi. Sadece cesaretmi? Moral destek daha önemli bence. Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.
Despotizmin Ağır Faturası yada Pahalı Bir Kurtuluş!
Libya’da “kördüğüm” geldi Başkent Trablus'un 140 kilometre güneydoğusundaki çöl kasabası Beni Velid' e dayandı. Kaddafi güçleri ağır silahlarla bu kentte konuşlanmış durumda. Kent, Ülkenin  en büyük aşiretlerinden olan  Verfala’nın kontrolünde.  Bu arada muhaliflerin, ülkede nihai bölünmelere neden olabilecek aşiretler arası çatışmalardan kaçınmak için ihtiyatlı davrandığı ifade edilirken, muhaliflerin komutanlarından İsmail El Gitani, ülkenin en büyük aşiretlerinden Verfala davet etmeden Beni Velid'e girmeyeceklerini söyledi.Bu gün itibariyle de Günlerdir kuşatma altında olan Libya'nın Beni Velid kenti, taraflar arasındaki görüşmelerin ardından çatışma yaşanmadan muhaliflerin eline geçti. Bir müstebit liderin ve egemen olduğu despot rejiminin bir ülkeyi ne hale getirdiğinin tipik bir örneğini yaşıyoruz Libya’da. Libya kaybettiği 42 yıla mı yansın  yoksa 15-20 yıl sürecek  bir tamir ve onarımla geçecek yıllarına mı yansın. 
İsrail Türkiye’nin Yakın Takibinde 
            İsrail Batının himayesinde ve tam desteği ile Ortadoğu’nun en sancılı bölgesinin göbeğinde kurulmuş bir yapı. Güvenlik dünyada en çok İsrail içindir desek yeridir. Yani İsrail için güvenlik olmazsa olmaz bir konudur ve ekonomi, siyaset, demokrasi, insan haklarından önce güvenlik gelir bu Siyonistler için. Hemen belirtelim ki Filistin’e dışardan gelmiş her Yahudi siyonisttir ve işgalcidir. Velev ki babaları ya da dedeleri dışardan gelmiş olsun, filistinde doğmuş olsalar bile işgalcidirler. Siyonist Rejimin son beş yıldaki Bölgemizdeki siyasi ve askeri bağlantıları ilginç özellikler taşımaktadır ve Türk istihbaratının da ilgisini çekmektedir. 3,5 milyon nüfuslu küçücük bir ülke deyip yanılmamak lazım, ideolojik derin siyasi ve dini hedefleri dâhilinde “Nilden Fırata”  Büyük İsrail projesi her adımının bu çerçevede düşünülmesini zorunlu kılmaktadır. İsrail'in,  Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Rusya, Gürcistan, Ermenistan ve Kıbrıs Rum Kesimi'yle "derin" ilişkiler kurmaya çalışması, Büyük İsrail ideali ile ilişkilidir ve Türk istihbarat ve diplomatik misyonunca da adım adım takip ediliyor. İsrail’le son dönemde ki krizi birazda bu açıdan değerlendirmek gerekir.

İki Kafadar Eşkiya:İsrail ve Pkk! Şuursuz Hamlelerden Medet Umuyorlar. 
            Daha birkaç gün önce Van’da bir toplantıda Aysel Tuğluk;” Emin olun bir gün Kürtler Türk devletiyle bağını kopartacaktır!”  demesi;  Mavi Marmara’ya uluslar arası sularda İsrail saldırısı ile ayni gün pkk nin İskenderun saldırısı ile birlikte düşünüldüğünde Telaviv merkezli bir komplo ile karşı karşıya olunduğu izlenimi vermektedir. Tuğluk'un güvendiği bir yer olduğu muhakkak. Bu kadar kesin konuşması bunu gösteriyor. Amerikan derin devletinin önemli adamlarından Morton Abramowitz’in;”Türkiyenin kürt sorunu, uluslar arası bir mesela halini alabilir.”  Kehaneti ile, Netanyahu’nun Temmuz Ayında Amerikan dış işleri bakanından BM Mavi Marmara Raporunu 6 ay daha geciktirme talebi (* Bkz.Ertuğrul Aydın/ Dünya Bülteni “Türkiye’ye 6 ayda diz çöktürmek”) ile düşünüldüğünde Aysel Tuğluk’un  “bu gün yarın” dediği “kopuş”  takvimi ile; İsrail’in Türkiye’yi önünde diz çöktürme planının  birlikte kotarıldığını anlamak hiçte zor olmasa gerek. Plan şu;İsrail ayrılıkçı Kürtleri gaza getirerek terörü tırmandıracak,Türkiye kapsamlı bir operasyonla Kandil’i ve  Yurt içindeki kurtarılmış bölgeleri tasfiye edecek, Bölücü Kürtler Batı’dan  imdat isteyecek  ve Siyonist çevreler ve neoconlar vasıtasıyla  Kürt sorununu uluslar arası platformlara taşıyacaklar.Emperyalizmin aleti durumuna düşmüş pkk lı jakobenler eliyle Güney doğuda bir kürt devleti kurulacak! Haydi, kolay gelsin. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. Erdoğan çoktan düğmeye bastı bile. Hem dışarıda (israil’in büyük İsrail projesinine karşı) hemde  pkk ihanetine karşı  kapsamlı planları uygulamaya soktu. Türkiye’ye de 6 ay lazım! 6 Ayda Kürt sorunundan zaferle çıkan bir Türkiye’yi Doğu Akdeniz de hiç kimse tutamaz. İsrail’in telaşı bundan olsa gerektir.. 
            Bu günlük hasbıhal  bu kadar,  Görüşmek üzere esen kalınız !




53

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bangladeş Dosyası