Din İstismarına Son Verecek Tedbirler Artık Alınmalıdır!

Atilla MORÇOL
Konya;09.05.2017
Adana Aladağ’daki Süleymancılar adlı tarikata ait öğrenci yurdunda çıkan yangında 11’i çocuk 12 kişinin ölmesine ilişkin yedi şüpheliye “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet verme” suçlaması yöneltildi.
Bu durumda, sanıklar hakkında en fazla üç yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenecek. Taksirli suçlarda, hapis cezası genellikle günlüğü 20 TL’den adli para cezasına çevriliyor. Bu arada, yangından yaralı kurtulan sekiz kız öğrenci şikayetini geri çekiyor.  
            Fakir fukara çocuklarını,çaresizliklerini istismar ederek;”Kuran Kursu” açacağız diye topladıkları “himmet” paraları ile derme çatma yurtlarda “hafız yetiştiryoruz,iaşelerini temin ediyoruz” diyerek  halktan para,zirai mahsul,kurban,adak toplayarak hem kendilerine geçim kaynağı/işyeri kuruyorlar hemde Cemaatleri için ekonomik/ticari bir piyasa oluşturuyorlar.
            Artık bu kirli istismara bir son verilmelidir.
            Kuran ve hafızlık müessesesi bu istismarcı zümrelerden kurtarılmalı,Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bu hizmetler yapılmalıdır.
DİB dışında tüm vakıf ve derneklerin Kur’an Kursu adı altındaki tüm faaliyetlerine son verilecek gerekli düzenlemeler ivedilikle icra edilmelidir.
Dini STK larda profesyonel bir dernekçi,vakıfçı elit yönetici zümre oluşmasına yasal engel konulmalıdır.
STK yöneticileri ve üyelerinin kendi ceplerinden finanse edecekleri eğitim ve öğretim faaliyetlerine bir diyeceğimiz yok.
Ama başkasının parası ile yardım,eğitim,öğretim faaliyetine soyunanlar;hem STK kaynaklarından yüksek maaşlar almaktalar hem de STK ları kendi şöhretleri,etkinlikleri için kullanmaktadırlar.
Çeyrek asırdır ayni STK nın başında olmak başka ne ile izah edilir!?
Adam ağır kalp ameliyatı geçiriyor,aylardır tedavisi sürüyor,daha iyileşmeden STK daki görevinin başına geçip devam ediyor.
Sormazlarmı adama;”Yahu orada 25 Yıldır STK başkanlığı yapacak bir genç yetişdiremedinmi?” diye!.
Artık İslami vakıf ve dernek faaliyetlerinde; fakir aile çocuklarının yangınlarda ölmesini istemiyorum.
Artık İslami vakıf ve derneklerin yurtlarında,okullarında cinsel istismar olayları yaşansın istemiyorum.

İslama zarar veren,İslami Daveti sabote eden,Müslümanların yüzünü kızartan;Bu Rezaletlere artık bir son verilmeli,bu yönde yasal düzenlemeler yapılmalıdır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bangladeş Dosyası