Diktatör Baba/Oğul Esadlar!
 

            Mülkün   belli ellerde temerküzüne (Toplanması) Karunizm, siyaset ve yönetimin temerküzüne de despotizm/Fravunizm denir. Her ikisi de; Nas’ın ve Allah’ın karşısında konuşlanmaktır.  Mülk bölüşüldükçe, siyaset ve yönetim  Halka dayandıkça meşrulaşır. Allah Karunizmi de Firavunizmide lanetlemiştir.
            Kırk yıllık Kani, olurma Yani!? Diktatör “Baba” dan devralınan bir “Ülke” olan Suriye  Oğul  Beşşar Esat’ın  diktatörlüğü devam ettiği sürece  nasıl özgür bir ülkeye dönecektir?! Olacak şeymi bu ?  Nerde, nezaman görülmüştür ki, bir diktatör Fravn; mutlak mülkü olarak gördüğü ülke  ve halk üzerindeki mutlak egemenliğinden; Halkın lehine ferakat etsin!? Bu mümkünmüdür?
            Suriye’nin Firavnı Beşşar Esat Babasının oğlu olduğunu gösterdi. Suriye’deki insan hakları aktivistleri 79 yaşındaki Haysem el Malih, 19 yaşındaki Tal al Mallouhi ve Muhanned el Haseni’nin askeri mahkemelerce yargılanarak tutuklanmaları, Suriye’nin eski tas eski hamam olduğunu gösterdi.Beşar Esat’tan da bu beklenirdi zaten! Muhalif olduğu için ve Bay Diktatörün hoşuna gitmeyen sözler sarf ettiği için insanların kendi ülkelerinde tehlikeli, yasadışı, ve suçlu addedilip tutuklanması dehşetverici bir zulümdür.Bir kişinin sırf muhalif olması nedeniyle tutuklanması bile  bir rejimin  meşruiyetini yerle bir eder!
            Hastalıklı bir kafa ve hastalıklı bir ruh halinden  doğru bir karar beklenmez! Despotlar ellerindekini maymun iştihası ile tuttuklarından,  Halkla paylaşmak istemezler. Ve bu nedenle de Suriye’de Halk; kendi kaderi için harekete geçmeden felaha kavuşamayacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bangladeş Dosyası