Kavmiyetçilik Üzerine Tezler;
FACE Tartışmaları

17.04.2011 Pazar



·  Abdullah Tatar HAKİKAT GÜN GİBİ MEYDANDA HOCAM. BEBEK KATİLİ. KISASTA HAYAT VARDIR..
Perşembe, 18:26 · Beğen
· 
Mustafa Kaylı Şu pkk de olmasa kürtleri ne güzel idare edecekler. Ne kadar bayılıyorlar tahakküm etmelere. Bütün yabancı askerler çekilse ne olur? Kürtlerin kendi kendilerini yönetebildiği ortaya çıkacak. Ne kötü şey...
Perşembe, 18:29 · Beğen
· 
Türkiye'de Kürtler, Türklerle bir arada barış içinde uyumlu olarak (entegrasyon) yaşayabilecekleri gibi ayrılmayı da tercih edebilirler. Şahsen entegrasyondan yanayım. Bunun doğal ve gerekli olduğu kanaatindeyim. Ancak Kürtler bunu tercih etmezlerse öyle ihanet falan ettikleri gibi bir iddanın da sahibi değilim. Zaten üçüncü bir yolda ben bilmiyorum. Birinci ve en ağırlıklı seçenek entegrasyondur. Tarihin, coğrafyanın, insani durumun ortaya koyduğu seçenek budur. Buna rağmen bazı Kütler çıkıpta, tarihe, coğrafyaya, insaniyete rağmen ayrılmayı tercih ederlerse kendi bilecekleri iştir. PKK'nın büyük ölçüde, tarihe, coğrafyaya ve insaniyete rağmen ayrılık düşüncesini krüklediği kanaatindeyim. Son zamanlarda ayrılık istemiyoruz nakaratının ise bir riyakarlık olduğu açıktır. Devlet eliyle Kürtlere vakti zamanında yapılmış olan zulümler, PKK'nın varlığını meşrulaştıramayacağı gibi, PKK'nın varlığı da vakti zamanında Kürtlere karşı işlenmiş suçların meşru ve mazur görülmesinin de gerekçesi olamaz. Olmamalı. PKK'ya yönelen eleştirileriçin seçilen örneklerin isabeti, temsil gücü tartışılabilir. Ancak PKK barbarlığına yönelen eleştirilerin de "Kürtlere karşı" yönelmiş eleştiri gibi anlaşılması çok büyük haksızlık olur. Her toplumun iyisi, kötüsü, doğrusu yanlışı olur. Bu kural elbette Kürtler içinde geçerlidir. Kürtlerin içinden çıkmış bir taife olan PKK'ya yönelen eleştirilerin, Kürtlere karşı yapılmış bir eleştiri gibi anlaşılması büyük bir yanlışlık olur.
Perşembe, 18:41 · Beğen
· 
Atilla Morçol Eyvallah Selami bey güzel bir değerlendirme.Kürtlerin ayrılma taraftarı olduğunu hiçbir zaman düşünmedim. Bir avuç fanatik militan dışında!
Perşembe, 18:51 · Beğen
· 
Mustafa Kaylı Allah rızası için bir gün kürtlere adam gibi sorsalar ya! Vakslav Havel Çekoslovakyada oylama yaptı. Kan dökmeden hallettiler. Allahın arzı geniş herkese yeter. Kavgaya gerek yok. Mülk Allahındır. Vatan, bayrak, birlik, ulus putları iflah etmez.
Perşembe, 18:58 · Beğen
· 
Abdullah Tatar SELAMİ HOCAM DEĞERLENDİRMELERİNİZİN ANA TEMASI YANLIŞ. BU ÜLKE SANDIK MARİFETİYLE EDİRNELİ VE HAKKARİLİ SEÇMENLERCE KURULMADI. YEDİ DÜVELE KARŞI VERİLEN KANLI VE ŞEREFLİ BİR MÜCADELE İLE KURULDU. KILIÇ HAKKI İLE ELDE EDİLENİ DEMOKRATİK METODLARLA ALMAK MÜMKÜN MÜ?. KARI KOCA BOŞANMASI GİBİ DEĞERLENDİRİLEMEZ. ABD DOĞUYA AB BATIYA MÜŞTERİ. YENİ BİR ÖRTÜLÜ HAÇLI SEFERİ SÖZ KONUSU.
Cuma, 01:34 · Beğen
· 
Abdullah Tatar MUSTAFA KAYLI BEY ÇEKESLOVAKYADA NE KADAR ASKER ÖLDÜRÜLDÜ? KAÇTANE BEBEK KATLEDİLDİ? DİNİ KAVRAMLARI STİSMAR ETMEYİN LÜTFEN. VATAN, BAYRAK, BİRLİK ULUS PUT İSE NİYE YENİSİNE İHTİYAÇ DUYUYORSUN? TOPRAĞA TOPRAK, BAYRAĞA BAYRAK, DİLE İL, TÜRKİYE KAŞI KÜRDİSTAN,NE MUTLU TÜRK'ÜME, NE MUTU KÜRDÜM HANGİ MASUM FİKRİN İFADESİ. BİRAZ TEFEKKÜR BİRAZ, AKIL YÜRÜTÜN LÜTFEN.
Cuma, 01:41 · Beğen
· 
Kürtler Türklerin tahakkümünü kabul etmiyorlar. Yüz yıllık bir mücadele var ortada. Benim suçum ne? Balkanlarda nufusu bir milyon olan devlet var. Avrupada emperyalizm mi var onlarca devlet. Federal yapılar, kantonlar var. Devlet insan için araçtır, amaç değil. Devlet bir üst yapıdır. Adil olan ve zalim olmayan devlet neredeyse yok gibidir. Ben felsefi olarak devlete olumlu bakan biri değilim. Olan da olsun beni ilgilendirmez. Ancak KKTC ye(nufusu 300 bin) bağımsızlık düşünen türkler neden kürtlerin kendi coğrafyalarında kürtlerin bağımsızlığını (20 milyon kürt var türkiyede) savunmuyorlar.Kürtleri kendi kendilerini yönetmeye layık görmüyorlar. Yönetme hakkını kendilerine kavmi nitelikleri kendilerine ram ediyorlar. Bu durum ulusçu eğitim ve propagandanın tartışılmaz etkisidir. Bahsedilen kutsallar tamamen kurgudur. O kurgu size haksa diğerine de haktır. Kaldı ki Kürtler büyük bir kavimdir. Kürtçe büyük ve önemli bir dildir. Kürdistan diye bir coğrafya vardır. Bak sadece bu son cümle bir çok arkadaşı küplere bindirecek. Irkçı olmadığımızın turnusol kağıdı olacak. Aynı cümleyi türkler için kurunca hiç kimseden ses çıkmaz. Vah bize.
Cuma, 08:47 · Beğen
· 
Anlaşılıyorki Türkçüler ulusçuluğu adamakıllı bulaştırmış kürtlere!!! E nede olsa Türkçülüğün iki PİRİnden biri Ziya Gökalp Kürttü. Unutulmamalı. Moiz Kohenle tanışınca daha yeni az miktarda bastırdığı "Kütçülüğün Esasları" nı küçük (!) bir değişiklikle "Türkçülüğün Esasları" na tebdil etti.12 Eylül Cuntasının ilk icraatı bu Kürtçülüğün Esasları isimli Kitabı Sinop İl Halk Kütüphanesinden alelacele Ankaraya aldırması olmuştur. İkincisi bu ÜLKE sadece türklerin değil kürtlerin,gürcülerin,arapların, lazların,çerkeslerin v.d. canları ve kanları ile kurulmuştur. Bakınız Çanakkale Abidelerine orada bir ÜMMETİN yattığını görürsünüz. Bakınız Doğuda Sarkamış Abidelerine Oradada bir Ümmetin evladlarının, Trabzonlu Dursun'un, Diyarbekirli Jivan'ın ,Batumlu Hasanın, Cezayirli Abdullah'ı, Yemenli Salih'in isimlerini görürsünüz! İkincisi bölünmek demek düşmanlık demektir. İstanbulda,İzmirde,Bursada,Ankarada doğum yeri diyarbekir olanların diyarbekire dönmesi anlamına gelir bu!Bu kadar kandan sonra "Bölünmek" çocuk oyuncağı değil.
Cuma, 10:03 · Beğen
· 
Atilla bey, Ziya Gökalp din/İslam konusunda biraz med cezirlidir. Dönemin şartlarına göre görüşlerinin de değiştiğinin örnekleri var. Ancak kendisi Kırmanç/Kürt değil Zazadır. Dolayısı ile onun beyanlarının rağmına ona etnik bir aidiyet tayin etmek doğru olur mu? Bir diğer hususta zaman zaman onun başlangıçta Kürtçü olduğu Kürtçülüğün Esasları diye kitap yazdığı ancak sonradan bunu değiştirerek Türkçülüğün Esasları haline getirip yayınladığı iddia edilir. Siz de bu iddiaya yer vermişsiniz. Nedir bu iddianızın delilleri? Yani Gökalp'in Kürtçülüğün Esasları adlı kitabını hiç gören olmuş mudur? Bu gün bir örneği nerede vardır? Bu konuda neler biliyorsunuz? Yazınız lütfen bildiklerinizi. Gökalp'in Türkçülüğün Esasları adını verdiği kitabını okudunuz mu? Hangi görüşlerini yanlış buldunuz? O kitapta kabul edilemezler nelerdir? Son olarak Türkiye, Türklerden ibaret değildir. Elbette bu doğrudur. Fakat Türkiyede, şu bölge, Türk, Kürt, Gürcü, Arnavut, Boşnak,Abaza diye tasnif edilebilecek bir yapıda değildir. Nüfus inanılmaz derecede harmanlanmıştır. Bu karışık nüfusun ayrışması da mümkün görünmemektedir. Dolayısı ile Türkiye herkesin elbette vatanıdır. Buna rağmen bazı illerin Kürdistan, bazılarının Lazistan ve Abhazya yahut Gürcistan diye isimlendirilmesi ortak vatan duygusuna zarar verir. Kürt ırkçılarının bilerek bilmeyerek zarar verdikleri ortak duygu işte bu ortak vatan duygusudur. Ayrılmak isteyenin de önüne diz çökerek yalvarmak elbette bir çözüm değildir.
Cuma, 10:16 · Beğen · 1 kişi
· 
Ziya Gökalpin, Türkçüşlüğün esaslar,türkleşmek islamlaşmak,muasırlaşmak gibi eselrlerini "el kitabı" olarak lise çağlarımda okur,üzerinde düşünür,tartışırdık.Üniversitede dahildir.Gökalp'in Kürtçülüğün Esasları adlı kitabının varlığını Mustafa İslamoğlu'nun şahadeti ile öğrendim. Bu bilgi O'nundur. Aklımda kaldığı kadarıyla İslamoğlu bu kitabı görmüştür. Kendisinden daha detaylı bilgi alabilirsiniz.Yine Ona göre bir örneği Genel Kurmay Arşivindedir. Asıl konuya dönecek olursak öyle diyorsunuz ama türkiyedeki etnik unsurların doğum yerleri bellidir. Bölünmeye giden bir toplumda şiddet tabii olarak artacaktır. Helede aşiretçi,kavmiyetçi asabiyetin bilinçli olarak bu kadar yükseltildiği bir Ülkede daha bölünmeden büyük bir facia yaşanacağını görmek kehanet olmasa gerek. Vatan duygusuna zarar verecek olan herşey başta laikçi kemalistler tarafından 80 yıldır hoyratça uygulandı zaten. Vatan özgürce yaşanılan yerdir. Yeni yeni biz özgürlüğü tanımaya başladık. Hele yeni anayasa bir yapılsın! Başbakan eşini dahi halen daha protokole özgürce sokamazken! Ayrılmak isteyenlerin önünde diz çökmeyiz elbette ama onlara açık açık bölünmeden sonra nelerle karşılaşacaklarıda açık ve net olarak bildirilmelidir. Ben o nedenle diyorum Beyaz Kürtlerin (Kürtçüler) bile çoğunluğu son tahlilde bölünmeden bahsedemez. Kaldıki; Bin yıllık bir geçmiş ve toplumsal dinamikler çerçöp misali oluşumlara ve düşüncelere pabuç bırakmaz inşaallah! Yeterki HEPİMİZE ait şu güzelim Ülkeyi, YAŞANILIR kılmayı becerelim! Selamlar sevgiler!
Cuma, 10:45 · Beğen
· 
Atilla bey sorularıma cevap vermemişsiniz. Üzüldüm. Kaçamak cevap yazmışsınız. Türkçülüğün Esaslarını okudunuz mu, hangi bölümünde hangi görüşüne niçin karşısınız? Türkleşmek, İslamlaşmak Muasırlaşmak adlı kitabı, Gökalpin en makul kitabıdır. Bu kitabında savunduğu görüşleri ile bu gün bile pek çok İslamcıdan ileri düzeydedir. Bu kitabının nesine karşısınız? Mustafa İslamoğlu beyin yazdıklarının bilimsel içeriği şüphelidir. Bir defa bir siyasi partiden söz ederken onun tam kısaltması olan İTC yerine yalnızca İT diye söz etmek ayp değil midir? Müslümanlar daha nazik ve zarif olmalı değil midir? İslami Hareket Anadolu II adını taşıyan kitabının 440 ve takip eden sayfalarında İTC ve Gökalp'den söz ediliyor. Mustafa bey vakıf olmadığı konularda buol miktarda ahkam kesmiş. Mesela Türkçülüğün Esasları adlı kitabın Moiz Kohen tarafından yazıldığını ama Ziya Gökalp'in adıyla piyasaya çıktığını iddia etmiş(s.441) Böyle bir şey yoktur. İnandırıcı değil. Ziya Gökalpi asıl etkileyen şahıs Azerbaycanlı Hüseyinzade Ali beydir. Oldukça ırkçı birisidir. İslam konusunda da önyargılıdır. Mustafa bey yazmış işte öylesine. Ama sizin iddianız olan, önceden Kürtçülüğün Esasları olan kitap sonradan bazı değişikliklerle Türkçülüğün Esasları oldu gibi bir cümle bu kitapta yoktur. Bence onu Mustafa bey hiç bir yerde görmemiştir. Bu ciddi bir iddia değildir. Delilsiz mesnetsiz bir iddiadır. İçi boştur. İTC'lilerin Türkçülüğü İslamla İslamcılıkla barışıktır. yanyanadır. Bu yanyanalık doğru yanlış ayrı bir şeydir elbette. Türkçülüğün yanından İslamı alıp koparan hatta onu bir tehdit sayanlar Cumhuriyet döneminde ortayaçıkmıştır. Mustafa bey birde yerli yersiz, Gökalpin Kürt olduğunu tekrarlayıp durmaktadır. Adam ben Zazayım diyor, Mustafa bey ısrarla hayır sen Zaza değil Kürtsün diyor. Byle bir şey olur mu? Zazalar ne kadar Kürttür değildir ayrı bir şey ama Gökalp kendince ayırıyor ve ben Zazayım diyor iken Mustafa bey hayır değilsin diyor. Üstelik İTC tek bir görüş ve anlayış değildi. Yani yeknesak/homojen değildi. Türkçüleri, İslamcıları, Batıcıları olan bir çeşit koalisyondu İTC. Onların tamamını bir ve aynı saymak büyük yanlış ve hem de taammüden bir yanlış olmalıdır.
Cuma, 23:19 · Beğen · 1 kişi
· 
Abdullah Tatar Deme bana Kayı, Oğuz, İlhanlı,
Türküm; Bu ad her ünvandan üstündür.
Yoktur Azer, Kırgız, Özbek, Kazanlı,
Türk Milleti bir bölünmez bütündür.
Cuma, 23:34 · Beğen
· 
Abdullah Tatar İSLAM ÜMMETİNDENİM, TÜRK MİLLETİNDENİM, BATI MEDENİYETİNDENİM. DÜŞMANIN ÜLKESİ VİRAN OLACAK. TÜRKİYE BÜYÜYÜP TURAN OLACAK.
Cuma, 23:35 · Beğen
· 
Atilla Morçol Teessüf ediyorum selami bey! Ülkeyi resmen bölelim diyenlere karşı gösterdiğiniz nezaketi beklerdim. İnşaallah daha sonra cevap vermeye çalışacağım!
Cuma, 23:36 · Beğen
· 
Abdullah Tatar YUKARIDAKİ ALINTILAR GÖKALP'A AİTTİR. BUNU İRANCILAR ANLAYAMAZLAR...
Cuma, 23:36 · Beğen
· 
Selami Saygın Atilla bey kimseye nezaketsizlik etmem. Farkında olmadan size karşı yaptıysam özür dilerim peşinen. Cevabınızı bekliyorum
Cuma, 23:40 · Beğen
· 
Türkiye tarihinde islamı içselleştirmiş bir lider, bir bilim insanı, bir asker nerdeyse yok kadar az. İşiniz zor arkadaşlar. Ziya Gökalp beş para etmez bir adam. Durkeymin kötü bir takipçisi. Onun ne kadar basit, islamsız olduğunu "Kızıl Elma" kitabı gösterir. Türklerin atası da en çok ondan etkilenmiş. Şu vatan kavramı nev zuhur bir kavram. Modernitenin empozesi. Müslüman toprak perest değildir. Yeryüzü herkese açık olmalıdır.
Dün, 08:45 · Beğen
· 
Bütün sorunlarımız kaynağı olan ve daha sonraki yıllarda Avrupada 50 milyon insanın katledilmesine neden olan savaşların ana nedeni ırkçılığın/ "nasyanalizmin " Osmanlya Türkçülük/Türk milliyetçiliği olarak ithal etmiş Mohiz Kohenden (Tekinalp) önemli ölçüde etkilenmiş bir zattır Gökalp!Ulusçu/Türkçü politikalar Türkiyeyi yaşanmaz kılmış bir ideolojidir. Batı demokrasileri bu nedenle ırçı/faşist/nasyonalst partilere izin vermemektedir. Zira bu tür kavmiyetçi fikirler özünde saldırgandır.Yine bu nedenlede Türkiyedeki gerek Türkçüler gerekse Kürtçüler gerçek bir demokratik sisteme karşıdırlar.Müslüman Halk, Demokrat Parti ile bir nebze nefes almış, darbeyle yıkılmış, Özalla karnı doymuş,sömürü azıcık hafiflemiş, Erdoğan'la türkçü vesayet tasfiye ediliyor çok şükür.Tatar'ın söyledikleri türkçülüğün nasyonal sosyalizme tekabül ettiğinin delili mahiyetinde.Gökalpe takıldık kaldık. Oysa çok hikmetli sözlerim (!) üzerinde hiç durmadınız! Mesela vatan tarifim! Çanakkale şehitlerinin etnik profili!hAkeza Doğuda Sarıkamışta kırdırlan 70 bin şehidin etnik profili. Bizi türkçülüğe ,gökalpe değil, Ümmete, islama,Allah'a ve Rasulüne yönümüzü/kıblemizi döndürmeye yeter de artar bile. Herkese selam!
Dün, 11:34 · Beğen
· 
Abdullah Tatar ATİLLA BEY TÜRK'ÜN MÜSLÜMAN OLDUĞUNU UNUTUYORSUN. İSLAMIN MÜSAADE ETTİĞİ ÖLÇÜDE MİLLETİNİ SEVMEK KUR'ANA UYGUNDUR. KAFİRLERİN IRKÇILIK ANLAYIŞI İLE MÜSLÜMAN TÜRK'Ü YARGILAMANIZ BİR GAFLETTİR. TÜRK TARİHİ SİZİ YALANLIYOR. ALLAHIN İSMİNİ YERYÜZÜNE HAKİM KILMA DAVASININ DAVACISI TÜRK'E IRKÇILIK İSNAT ETMEK HEM İSLAMA AYKIRI HEMDE KAFİRLERE HİZMETTİR.
Dün, 12:16 · Beğen
· 
Mustafa Kaylı Kürt tarihi de öyle...
Dün, 12:22 · Beğen
· 
İslamın müsaade ettiğinin çoook dışında olduğunuzun farkında değilsiniz!Asıl gaflet budur! Kafirlerin ırkçılığı kötüde türklerin ırkçılığı neden iyi olsun!? Arabın aceme, acemin siyaha bir üstünlüğü olamaz. Hepimiz Daemin evladlarıyız. Ademse Balçıktan yartıldı. Allah indinde makbuliyet ölçüsü olan TAKVA/ Allah'tan Sakınma bizim içinde ölçüdür. Eğer böyleyse kimin arap,kürt,türk olduğuna değil müslimmi mü'minmi, takvalımı olup olmadığı bizim için önemli olmalıdır. Kürt kürtçülük yaptığında bölücü oluyor türk yaptığında milliyetçi!? "Asabiyetin her türlüsü ayaklarımın altındadır" ve "Asabiyet davası güden bizden değildir!" buyuran Peygamberimizdir.Müslüman için, Vahiyle inşaa olmuş Tevhidi bir dünya görüşü için temel/üst/belirleyici kimlik İslamiyettir/Müslümanlıktır/İslam Ümmetidir. "İslam Ümmetindenim"deyib Türkçülüğün esaslarına çağırmak aldatmacadan başka bir şey değildir. Nasyonalizmin/Irkçılığın/kavmiyetçiliğin isnsanlığa ne felaketler getirdiği ortadadır ve en son Biz 30 yıldır ırkçı,kavmiyetçi siyasetlerin ve ideolojilerin Kürt ve Türk halklarına ne belalar yaşattığı ortadadır. Kişinin kendi kavmin sevmesi, kavminin felahına olanı öğütlemesi ile olur. Benim Davet ettiğim İslami Bakış kürtlerede türklerede barış,kardeşlik,esenlik, sadet vadediyor. Oysa Kürtçülükte Türkçülükte felaketten başka bir şey vadetmiyor. Anlayın artık lütfen!
21 saat önce · Beğen
· 
Birileri haber yapıyor birileride bu haberi araştırmadan doğruymuş gibi yansıtıyor. Yıllardır bu işler böyle yürüyor. Zamanında Ertürk Yöntem diye biri haber yapardı. İnsanlarda inanırdı. Hala inanıyorlar. Kirli savaşın kirli propagandalarla yürüdüğünü biliyorlar aslınrda ama inanmak işlerine gelmiyor. Görmek istedikleri gibi görüyorlar. Yönlendirilen insanlar yönlendirildikleri yönde yürümekten zevk alıyorlar. İşlerine geliyor tabi böylesi.
21 saat önce · Beğen
· 
Abdulbasit Bildirici Aslında yorum bile yapmayacaktım ama Mustafa KAYLI hocamın yorum yaptığını görünce ben de ilk ve son kez bir şeyler yazayım dedim.
21 saat önce · Beğen
· 
Abdullah Tatar MUSTAFA KAYLI BEY. NE YANİ ŞİMDİ HAÇLI SEFERLERİNİ DURDURMAK, ANADOLUNUN FETHİ, İSTANBULUN FETHİ, CUMHURİYETİN KURULMASI KÜRT TARİHİ Mİ? DEVLETİNİZİN ADI NEYDİ? BAYRAĞINIZ NASILDI? ORDULARINIZ NEREDE ŞİMDİ? HANINIZ, PADİŞAHINIZ, KİMLERDİ? YAĞTIĞINIZ SAVAŞ VE BARIŞ ANTLAŞMALARI NEREDE?
15 saat önce · Beğen
· 
Abdullah Tatar ATİLLA BEY ADINIZ TÜRK RUHUNUZ DEĞİL. İSLAMI DA KÜRTÇÜLÜĞÜN REFERANSI YAPIYORSUNUZ. MASUM MEHMETÇİĞİ KATLETMENİN ADI KÜRT HAKLARINI SAVUNMAK MIDIR? SİZİN BU ANLAYIŞINZ İNGİLİZ GÜDÜMÜNDEKİ ARAP EMİRLERİNİN OSMANLI ORDUSUNA İHANETİ GİBİDİR.
15 saat önce · Beğen
· 
Abdullah Tatar VATANIMIN, BAYRAĞIMIN, ORDUMUN, YURDUMUN DİLİMİN ALTERNATİFİ YOKTUR.
15 saat önce · Beğen
· 
Mustafa Kaylı Osmanlının Türk olduğunu mu sanırsınız? Kayı boyunun moğul olduğunu iddia eden tarihçiler var. Osmanlı bir imparatorluk. Kavimler koalisyonu. Bu günkü ABD gibi. Amerikalı demek ingiliz demek olmuyorsa osmanlı demekte türk demek değildir. Bana zorla okutulan türk tarihi hepten yalan çıktı. Her şeyin sonraları tersini okudum. Ulusçular tarihi istediği gibi kurgularlar. Fazla celallenmeye gerek yok. Mahçup olmak olası.
14 saat önce · Beğen
· 
A. Tatar çok hoş bir türkçüsün! Alternatifi yoktur dediğiniz şeyler içine İslamı katmayı unuttunuz! Değer verilmeyen unutulur zaten." İslamı kürtçülüğün referansı"yaptığım yok! Nerden çıkartıyorsun anlayamadım!? Ben türküm, laz da olabilirim. Ama türkçü yada lazcı değilim elhamdulillah! Kürtlere "neyiniz varki" diyorsunuz! Salahaddini Eyyubinin Kürd asıllı büyük bir İslam Komutanı olduğunu unutmayınız. Asabiyet/ırkçılık/nasyonalizm böyle bir şey işte! Önce ırkları,kavimleri yarıştırır sonra savaştırır. Üstünlük ve kibir Türkçülüğe has olunca, diğer kavimleri aşağı görmeye başlatır. Şeytanı Adem'e as secde/ saygıdan alıkoyanın ne olduğunu Kur'an dan bakarak tefekkür edebilirseniz durumu daha iyi anlayabilirsiniz! Selamlar!
13 saat önce · Beğen
· 
selami hocam; lafa karıştığım için özür dilerim. beni bağışlayın ama şunu söylemek zorundayım. "türkçülüğün esasları kitabının neresine karşısınız" sorusu anlamsızdır. bir defa isimlendirme yanlıştır. türk olmak, kürt olmak, en başta biyolojik bir gerçekliktir. sonrası sosyolojik falan... dolayısıyla "türkçülüğün esasları" diye bir şey olamaz. olursa, onun adı ideoloji olur. ideoloji inşa etmeye çalışanlara, birilerinin islam neyine yetmedi diye sorması kaçınılmazdır. ırk esaslı ideoloji tesis etmeye çalışanlar her kim olursa olsun mevcudun yetersizliğinden ya da mevcuda duydukları tepkiden yola çıkıyorlar demektir. gökalp'ın avrupadan esen dalganın etkisiyle avrupa merkezkli etnik milliyetçiliğe karşı geliştirilmeye çalışılan ancak iflas eden osmanlıcılığa tepki verdiği bir gerçek. ayrıca tek başına islam ile yetinemeyip onun yanına türklüğü de ilave etmek istemiştir. o günün şartlarında türklük ve islamı yanyana iki güçlü sığınak olarak görmesi edilgenliğinin ve savunmacı arayışının ürünüdür. doğruluğunun ve içeriğinin tartışılması hatta reddedilmesi son derece doğaldır. daha kabul edilebilir olan islamcılığın bile savunmacı - korumacı özellikler taşıması hatta salt imparatorluğun yıkılmasına kalkan etmek gibi amaçlar taşıması nedeniyle reel politiğe kurban edilmiş olmasının tartışıldığı, reddedildiği bir ortamda bunu yadırgamamak gerekir. keza inşa edilmeye çalışılan osmanlıcılık fikrinin imparatorluğu kurtarmaya matuf bir çaba olduğunda şüphe yok. ancak itiraf etmeli ki diğerleride öyledir. hepsi de zincirleme tepkiselliklerin ürünüdür. kaldı ki, dönemin umera islamcılığı ile ulema islamcılığı arasında kalkış noktası itibariyle ciddi farklılıklar vardır ve biz bu hususu bile henüz tam olarak birbirinden ayırabilmiş değiliz. kaldıki her biri bünyesinde güçlü zaaflar barındırmaktadır. İTC, evet bir koalisyondur. sebebini de doğru ya da yanlış abdulhamit karşıtlığında ve imparatorluğu kurtarma psikolojisinde aramak gerekir. bunların kendilerini baskı altında hissettikleri, güçlü tesir altında kaldıklarını da unutmamak lazımdır. mesele türklüğün ya da kürtlüğün reddedilmesinde değil elbette. mesele; türkçülüğün ve kürtçülüğün reddedilmesindedir. islam kardeşliği ilkesinin ve aynı zamanda siyasal bir güç birliği anlamına geldiği söylenegelen ümmet projesinin bir anlamı varsa... , aynı coğrafyada birlikte yaşamak gibi bir hedefiniz ve zorunluluğunuz varsa... egemenlik anlayışınızı tek boyutlu etnik bir temele dayandıramazsınız. belki egemenliğin kaynağını başka meşru dayanaklarda aramak gerekir. atilla bey ben türkçü kürtçü değilim diyor. peygamberin uygulaması belli diyor. kendini oraya dayandırıyor. dolaysıyla eleştiriler çok insafsızca... selam ve saygılarımla.
12 saat önce · Beğen
· 
Abdullah Tatar ATİLLA BEY İSLAMİYET VE TÜRKLÜK EŞİTTİR. TRKLÜK BEDENİMİZ İSLAMİYET RUHUMUZDUR. RUHSUZ BEDEN CESET OLUR. DİNİM MİLLİYETİMLE EŞ GÖRÜRÜM.
5 saat önce · Beğen · 1 kişi
· 
Abdullah Tatar GALUBELADAN BERİ MÜSÜMAN, ANAMDAN DOĞDUĞUMDAN BERİ TÜRK'ÜM. ÖLDÜĞÜMDE MÜNKİR NEKİRE CEVAP VEREBİLECEĞİM BİR HAYAT SÜRÜYORUM. KAN AKITIP BÖLÜCÜLÜK YAPMIYORUM. CAMİİ DURURKEN MEYDANDA BEBEK KATİLİNİN RESİMLERİNİ AÇIP ALTERNATİF CUMAA KILANLARI LANETLİYORUM. KÜRDÜ DE SOYDAŞIM VE DİNDAŞIM KABUL EDERİM. REDDEDENİ DE DÜŞMAN BİLİRİM.
5 saat önce · Beğen
· 
Abdullah Tatar İSLAM CİHAN ŞUMÜLDÜR. DİNİN BİR MİLLETİN İNHİSARINDA OLMASI DÜŞÜNÜLEMEZ. KİM Kİ ALLAHIN VAZETTİĞİ DİNDEN DÖNER VE YÜZ ÇEVİRİR, ALLAH BAŞKA İR MİLLETİ GÖREVLENDİRİ
4 saat önce · Beğen
· 
Selam olsun insaf ehline!Onların imanları; kalplerinden gelir hallerinden,eylemlerinden,düşüncelerinden,fikirlerinden nur gibi fışkırır.A.Tara arkadaşımız inatla GERÇEĞİ görmek istemiyor! Kendisi bilir!Kişinin kavmini ön plana çıkartması, kavmiyle/ırkıyla övünmesi, kavmi asabiyete girmesi Şeytani bir huydur ve şeytani bir usuldür. Bakara "34- Hani Melekler’e: "Âdem'e Secde edin" dedik de İblis'ten başka hepsi Secde ettiler. O ise dayattı/eba ve İstikbar etti ve Kafirler’den oldu." neden? Nedeni şu;"A'raf 12 "Allah, "Sana emrettiğim zaman seni saygı ile eğilmekten ne alıkoydu?" dedi. (O da) "Ben ondan hayırlıyım. Çünkü beni ateşten yarattın. Onu ise çamurdan yarattın" dedi" Üstünlüğü,hayırlı olmayı ırki yapısında görmesi! Onun içinde bazı Müfessirler bu ayeti tefsir ederken ırkçıları,kavmiyetçileri İblisle irtibatlanırır ve iblisin izinden gittiklerini söylerler. Biz kimsenin kürt,türk,alman,ingiliz olmasına olumsuz bir şey dememiz mümkün değildir.Allah böyle yaratmıştır. Önemli olan iman edip etmediğidir. İman etmişse almanda ingilizde kardeşimizdir. Birini diğerine tercih etmeyiz. Üstünluk TAQVA iledir.Vesselam! Artık hoşçakalın!
2 saat önce · Beğen
· 
BU KONUDA SON OLMASI DİLEĞİ İLE: Alıntı yapılan haberle yorumların hiç ilgisi kalmadı. Önce Gökalp adı ortaya çıktı. Görüldüki pek çok arkadaşımız onu bilmeden okumadan eleştiriyor. Şahsen esef ettiğim budur. Yoksa Gökalpi savunmak bana düşmez. Ancak onu eleştirmek babından yok aslına "Kürtçülüğün Esasları" diye yazmış falanca da bilmem hangi arşivde görmüş gibi ucu açık değerlendirmelerin bir kıymeti harbiyesi olur mu? Neyse ki bir arkadaşımız da Gökalpin kitabının içeriğini hesap dışı tutarak adının itiraz için yeterli olacağını iddia ederek konuyu özetlemiş oldu. Şimdi şöyle bir durum var: Birisi Kürt adını telaffuz eder etmez bazıları bundan huylanarak, bölünmeden bilmem kime göre aslında Kürtçe diye bir dil olmadığından hatta Kürt diye bir toplulukta olmadığından bütün bunların ise düşmanların bir kurgulaması olarak ortaya çıktığından söz ediyor. Bunlar yanlış görüşlerdir. Bir dil başka bir dile göre daha az gelişmiş iken bir diğerine göre ise fazla gelişmiş olabilir. Dillerin gelişmişlik düzeyi mutlaka eşit olacak veya falanca standardın üstünde olacak diye bir kural da yoktur. Bazı insanlar kendilerini Kürt diye adlandırıp dillerini de Kürtçe diye biliyor ise onlara karşı bu isim düşmanlarımızın bir komplosudur gibi yaklaşımlar şık değildir ve inciticidir. Bunu terketmek lazımdır. Yine her nedense içinde Türk adının geçtiği her cümleye bazı çevreler itiraz etmeyi bir varlık sebebine dönüştürmüş gibidirler. Türk adını duyar duymaz, önce Kürtler de var ha diye başlayarak, Türklerin aleyhine duydukları her ne varsa bunları sıralamaya çalışıyorlar. Bu doğru değil. Türklerle Kürtleri yaroştırmanın giderek bunu düşmanlık ölçüsüne vardırmanın kimseye bir faydası yoktur. Daha doğrusu Türke ve Kürde faydası yoktur. Diğerlerine olabilir. Kürt/Kırmanç diye bir topluluğun ve onların dili olan Kırmanci/Kürtçenin varlığını Türke hasımlık gibi addetmek ne kadar yanlış ayıp ve incitici ise, Türklerin tarihteki olumlu rollerini de yok saymak aşağılamaya çalışmak o ölçüde ayıp ve inciticidir. Türklerin tarihteki olumlu rollerinden sz etmek te onların tarihte ve günümüzde hiç bir yanlışlıkları olmadığı anlamına da gelmez. Ancak bu gün Türkiye denilen 814.000 km2'lik alan Türkler buraya gelmezden önce burası neredeyse tümüyle (bir iki istisnai il hariç) ehli küffarın elindeydi. Türkler gelip burayı İslam yurdu haline getirdiler. Zaman içinde anasırı islamiyenin diğer unsurları da can havliyle sonraki dnemler de bu topraklara gelip yerleştiler. Kimi araştırmalara göre Türklerin burada nüfus oranları çok büyük sayı çoğunluğuna sahip iselerde diğer İslam toplulukları da önemli bir oranda artık bu toprakların yerlisi asli unsuru haline gelmişlerdir. Nüfusta da giderek büyük bir karışım olmuştur. Günümüzde her hangi bir bölgeyi etnik bir gruptan ibaret görmenin imkanı da kalmamıştır. Burada çokça eleştirilen İTC dneminin, savaş şartlarının, mübadelenin de bir sonucu olarak Türkiye tek dinli yalnızca Müslümanlardan oluşan bir ülke durumuna gelmiştir. Gayrimüslimler artık istisnai bir oranda kalmıştır.
2 saat önce · Beğen · 1 kişi
· 
Ancak giden gayrimüslimler için ah vah etmenin de kimseye bir hayrı olmayacaktır. Keşke gitmeselerdi, gitmelerine yol açan olaylar olmasaydı, o bilinen isyanları olmasaydı, Ruslarla, İngilizlerle, Fransızlarla işbirliği yapmasalardı, Yüzlerce yıl olduğu gibi gayrimüslimler bu günde ülkemizde yaşamaya devam etselerdi, denilebilir. Ama her olayı kendi şartlarından, bağlamından ayrı olarak ele almak yanlış olur. Balkanlardaki, Kafkaslardaki Müslüman katliamlarını da hesaba katmaksızın olayları yalnızca Türkiye sınırları içindeki blümleri ile açıklamak eksik ve hatalı olmaktadır. Aynı zamanda Müslümanları değil diğer tarafı tutmak anlamına da gelmektedir ki byle bir şey hiç bir Müslümana yakışmaz.
2 saat önce · Beğen
· 
BİLDİRİCİ BEY en anlamlı yorumunu yazmış olmalıdır. Ona bakılırsa aslında PKK diye de bir şey yoktur. Onlar köy basmazlar, düşman saydıkları aileleri de bebeklerine varıncaya kadar da öldürmezler, yollara mayın döşemezler, otobüsleri, binaları kundaklayarak içlerindeki insanlarla canlı canlı yakmazlar. Bunların hepsi küllliyen yaandır. Ertürk Ynedem gibilerin yalanıdır. PKK'lıların toplantılarına aldırmadan yoldan geçen araçları eline aldığı taşla tehdit eden milletvekili unvanlı kişi de aslında yalandır. Öcalanda yalandır. Suriyenin 20 yıl ona baktığı da yalandır. Kandilde zaten bir efsanedir. Askerler polisler arasıra birbirini ldürmeketdir. Dağlarda dolaşanlar ise bıldırcın yumurtası için dolaşmaktadır. Sayılan işleri yapanlarda zaten UFO'lardır. Bir de Ertürk Yöndem'in uydurmasıdır. Aslında bir sorunda yoktur. Herkes maça gitmeli ve döndüğünde maç kritiği yapmalıdır.
2 saat önce · Beğen · 1 kişi
· 
Abdullah Tatar Türkler gelip burayı İslam yurdu haline getirdiler.
59 dakika önce · Beğen
· 
Atilla Morçol Selami Bey Türk olmaya yada içinde türk kelimesi geçeçen cümlelere alerji duyan falan yok. Bunu ancak kürtçü yada arapçılar için doğru olabilir. Gökalp konusunda uzman olabilirsiniz. Herkes sevdiğine yönelir. Hem "Gökalpi savunmak bana düşmez" diyorsunuz hemde kıyasıya savunuyorsunuz.Bu çelişkiyide göremiyorsunuz.Gökalp eserlerinde insanları Kur'ana,islam Ümmetinemi davet ediyor, Türkçülüğe/Türk nasyonalizmine/Kavimciliğemi!? Elbetteki ikincisine.Herkes bilirki Gökalp Türkçü akımın ideologlarındandır. Yahudi Moiz Kohenlede ideolojik,fikri,düşünşel birlikteliği vardır. Bunu bilmiyor olamazsınız! Savunduğunuza göre türkçü eğilimleriniz var demektir. Kendi bileceğiniz bir tercihtir. Sorun şudur Selami Bey: hayatı vahiy penceresinden, Tevhidi bir dünya görüşüyle mi algılıyoruz,tanımlıyoruz,değerlendiriyoruz, yoksa kavmiyetçilik penceresindenmi yada her ikisinden biraz ondan biraz bundan alarak, karma,eklektik bir tasavvur ile mi? Doğru ve İslama göre HAK olan birinci olandır. Sizde üçüncü şık biraz fazlasıyla var gibi. Oysa İslam Allah'a kayıtsız şartsız teslimiyyettir:Bunun manası ise şudur; Kişileri,olayları, ilişkileri,hayatı, değer yargılarını,ölçüleri hasılı insanı insan yapan her moral değeri, insanının ilgi alanına giren her şeyi VAHYİ hakikatlerden alma, vahiyle değerlendirme,Vahiyle ölçme iradesi ve azmidir.Hepimizin atası adem ve havvadır.İnsanlar ikiye ayrılır:İman edenler,küfredenler. İman edenler Milleti ibrahimdendir,İslam Ümmetindendir. Allah Vahdete davet eder Şeytansa ayrılığa, çatışmaya. Asabiyein her türlüsü şeytandandır ve çatışmaya sebebtir. Kavmiyetçiliğin dünyada ve İslam aleminde büyük facialara sebebiyet vermiş bir fitne olduğu herkesin malumudur. Kürt türk çatışmasının altında kavmiyetçilik yani türkçülük ve kürtçülük yatar. Halkımız ve ülkemize verdiği zarar ortadadır. Vatanseverlik,insancıllık,hakşinaslık; zararlı ,kötü olandan teberri etmek uzaklaşmaktır. İslamda bunu emreder. Allah hepimizi hakikate ulştırdığı kullarından eylesin ve ayaklarımızı hakikat üzre muhkem kılsın! Esen kalınız!
2 dakika önce · Beğen

Yorumlar

  1. Abdullah Tatar
    atilla bey gökalp'e sosyolog gözüyle bakınız lütfen ona peygamberlik isnat eden yok. kavmiyetçiliği reddeer gökalp. mensubiyet duygusuna davet eder. alt kimlikleri reddeder. vahye amenna fakat bizim itikatta imamımız maturudi, aklı da şart koşar. diz dize namaz kıldığım kürt, afrikalı zenci, eskimo müslüman olmayan soydaşımdan üstündür. hücurat suresini iyi anlamak lazım. mevlam oto çöpe bile bir şifre koymuş. menkşe başka, papatya başka amma ikissininin ortak adı çiçek. medine müdafi fahrettinpaşanın mücadelesini anlayabiliyorsanız milliyetçiliği ve islamı anlamış sayılırsınız. Bugünü de anlarsınız. kürt türk çatışması asla yok. bir eşkiya grubu var birde Türk milletinin mukaddslerinden bihaber işportacı siyaset adamları ve onun emrinde üiformalı maaşlı vatanseverler!! var. etle tırnak gibiyiz. söylediğiniz doğru olsa kan gövdeyi götürür.asabiyete hayırvatanınımilletini sevmeye evet. Türkçülüğün fikir babası ismail gaspıralı beğdir. kırım türkü. ben ülkücüyüm moiz denen dürzüyü bilirim hiç okumadım. marksı lenini okudum okumanın zararı yok. önemli olan inanmak.
    3 saat önce · Beğen
    Abdullah Tatar İSLAMİYETİ KURTARMAYI BOŞ VERİN, İSLAM İLE KURTULMAYA BAKIN. S.AHMET ARVASİ
    2 saat önce · Beğen

    YanıtlaSil
  2. Eeee!Klavuzu karga olan kavmiyetçi olurmuş!Bakın klavuzuna söyleyeyim ne olduğunu!Kavmiyetçi değilmiş gökalp ama türkçülüğün esaslarını yazıyor!? Vahiye doğru düşünme,akletme yol ve yöntemini veriyor. Zaten bu yeteneği olmayan yada körleşenler Vahyin Davetini anlamak istemiyorlar. Allah hidayet versin ne diyelim!?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bangladeş Dosyası