VİVA GAZZA:ERDEMİN ve EYLEMİN GÜCÜ!

          Halk (Nass) Hakta birlik olursa,Allah’ın kudret eli de üzerilerinde olur. Allah onları zafere ulaştırır ve yeryüzüne  varis kılar.

         “Viva Gazza:Gazzeye Özgürlük” Konvoyu  İngiltereden yola çıktı ve Türkiyeden de katılımlarla 500 kişilik,143 araçlık hayati derecede önemli yardım malzemesi ile Gazze’ye girdi. Ama ne zorlukları aşarak!. Başta Ürdün ve Mısır rejimlerinin kıraldan çok kıralcı/İsrailden çok İsrailci  politikaları, Konvoyu  bıkkınlığa sevk ederek geri dönmeye zorlamaktı. Mısırda  polisin taşlı sopalı saldırısına uğrayarak 50 Kahraman başlarından taşlarla yaralanma pahasına yılmadan yollarına devam ettiler. Bu  500 erdemli kahraman; halkların birleşmesi durumunda engellenemez bir güç olunabileceğini tüm Dünyaya göstermiştir. Konvoyun kahramanlarından 55 yaşındaki George Galloway;[1] Konvoyla ilgili olarak,” Türk halkı ve hükümetine hayranlığımı nasıl anlatabilirim bilemiyorum.İhh nın kahramanlığı ve derin tecrübesi konvoy için büyük bir avantajdı. Hele hele Türk Halkının ve  Başbakan Erdoğan’ın büyük desteği ve gayretleri bize başarıyı getirdi.” Değerlendirmesini yaptı. Gazze Konvoyunun bir diğer Kahramanı İHH Başkanı Bülent Yıldırım ise;” 'Demek ki istenildiğinde ve halklar beraber olunca yapılamayacak hiçbir şey yok. 34 gün yolculuk yaptık, Gazze'de 34 saat kaldık. Her bir saat bir günümüze mal oldu.” Değerlendirmesini yaptı.
         Viva Gazza Konvoyu,Aralık 98 Savaşından sonra yıkım altında kalan  ve sıkı bir ambargo ile kuşatılan Gazze nin Müslüman Halkına  büyük bir moral destek oldu. Onları psikolojik olarak rahatlattı. Güven verdi. Bunun yanında daha önemlisi Mısır ve Ürdün rejimlerinin ne şedid İsrail işbirlikçisi olduğu kanıtlanmış oldu.Ve tüm İslam Halkları nezdinde meşruiyetlerini tamamen kaybetmelerine ve rezil olmalarına neden oldu.  Tamda bu sırda Ezher Şeyhi (Rektörü) Muhammed Tantavi’nin Mısır hükümetinin Gazze sınırına döşediği çelik duvarla ilgili fetvası geldi. Tantavi basın mensuplarının karşısında kameralar önünde elindeki metni okuyarak, duvar inşaatını destekleyen ve inşaata karşı çıkanları günahkâr kılan bildirisini okudu. Tüm dünya  Müslümanları şoka girdi. Demekki,dinin az bir pahaya satılması buydu. Tantavi bunuda yaptı. Arap sokaklarının öfkesi bloke edildi ve Sünni âlim Yusuf Karadavi’nin Gazze ablukasını derinleştiren duvarın dinen yasak olduğu açıklamasına  cevap verilmiş oldu. Aptalca böyle zannediyorlar.Oysa artık müslüman halklar bu basit oyunları yutmayacak olgunluğa erişmiş durumda.
Gazze'ye 143 araçla insani yardım ulaştıran "Filistin'e Yol Açık" konvoyu dün bu şehirden (09.01.2010) ayrılmıştı. Konvoy 5 Aralık 2009'da İngiltere'den yola çıkmış ve Gazze’de 34 saat kalarak görevini tamamlamış, sivil toplumun gücünü göstermişlerdi.
Bu 500 kahramanı tebrik ediyor, gösterdikleri pratiğin bundan sonra  İslami mücadeleye daha bir ivme kazandırmasını diliyorum.


[1] 1987 yılından bu yana İngiliz parlamentosunda milletvekili olan 55 yaşındaki George Galloway, savaş karşıtı görüşleri ve İsrail-Filistin sorununda Filistinlilere verdiği destekle biliniyor. İki kez İşçi Partisinden milletvekili seçilen Galloway, 2005 yılından bu yana kurucu üyelerinden biri olduğu Respect partisinde milletvekilliği yapıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bangladeş Dosyası